Gå til sidens hovedinnhold

Lurte jenter til å kle av seg på nett

Artikkelen er over 4 år gammel

Mann lurte unge jenter til å kle av seg på nett ved å utgi seg for å være politi. Politiet vet om 27 jenter mannen har vært i kontakt med, men tror det kan være flere.

BUSKERUD: Mannen fra Ringerike har kommet i kontakt med mange av jentene på nettstedet, Omegle. Det er et nettsted hvor man kan chatte med fremmede.

På nettstedet har mannen lurt jenter til å kle av seg foran kamera ved å utgi seg for å være politimann. Noen ganger har han også laget en fiktiv tredjeperson.

- Vedkommende har forledet jentene til å kle av seg og i noen tilfeller tatt på seg selv foran kamera, skriver politiet i en pressemelding.

Overgrepene skal ha pågått over en periode over flere år og frem til i juni i år da han ble pågrepet og fengslet. Mannen sitter fortsatt fengslet.

Vet det er flere

Politiet kjenner til 27 jenter i alderen 12-18 år mannen har vært i kontakt med, men tror det kan være enda flere.

- Politiet vet ut fra analyse av beslag at det er flere ofre. Det er ønskelig at jenter som har opplevd noe ubehagelig på nett og gjenkjenner seg i den beskrevne fremgangsmåten tar kontakt med politiet på Hønefoss, skriver politiet i pressemeldingen.

Mannen ble pågrepet og fengslet i juni etter at han ble sporet opp via IP-adresser.  Han sitter fortsatt fengslet med begrunnelse gjentakelsesfare.

Følg med

Politiet oppfordrer foreldre til å følge med på hva barna gjør på nett.

- Politiet ønsker også å rette fokus på at det generelt er vanskelig for foreldre å følge med på trender på sosiale medier, men det er viktig å forsøke å henge med. De aktuelle overgrepene i denne saken har i stor grad funnet sted på nettstedet Omegle men også andre nettsteder er aktuelle møtesteder hvor barn utsettes for overgrep av voksne, skriver politiet i pressemeldingen.

Oppdager man noe mistenkelig oppfordrer politiet til å ta skjermdump og anmelde.

Dt.no oppdaterer saken.

LES OGSÅ: Banket til blods etter at han tok mobilbilde

Kommentarer til denne saken