Mjøndøling kapret gjev humorrolle

SKUESPILLER: Håkon Thorstensen Nielsen har spilt i Den 12. mann, nå spiller han i Oljefondet.

SKUESPILLER: Håkon Thorstensen Nielsen har spilt i Den 12. mann, nå spiller han i Oljefondet. Foto:

Søndag er det premiere på humorseieren Oljefondet. Håkon Thorstensen Nielsen fra Mjøndalen sikret en av hovedrollene i serien til Harald Zwart. 

DEL

NEDRE EIKER: – Jeg er veldig spent, og det skal bli gøy å få det ut, forteller skuespilleren.

Sammen med blant annet Thomas Gullestad og Kathrine Thorborg Johansen spiller Nielsen i den nye humoristiske dramaserien, som er inspirert av virkelige hendelser i den globale finansverdenen. Serien har premiere på dplay på søndag, og 8. januar på TVNorge.

– Innspillingen var ferdig i mars, det har ligget brakk en stund for vår del. Jeg er spent på mottakelsen, og om det treffer seerne, forteller Nielsen.

Tidligere samarbeid

Dette er første humorserien Mjøndølingen spiller i, men ikke første gang han samarbeider med regissør Harald Zwart. Sist var nemlig i filmen Den 12. mann fra 2017.

– Det har vært veldig gøy å få jobbe med han igjen, forteller skuespilleren som spiller Vidar Williander som er jurist og eneste SV'er på Oljefondet.

– Vi som skuespillere har fått lov til å være med på å utvikle karakterene og manus. Det har vært en veldig dynamisk prosess både mellom oss, Harald og manusforfatter. Det har vært en veldig leken og gøy prosess, legger han til.

Trives med humor

Nielsen forteller at han har trivdes med å spille i en humorserie.

– Jeg trives med den lekenheten, og at vi også fikk muligheten til å påvirke story, replikker og karakterer. Jeg tror det vi har å tilføre fra tidligere kan farge serien, forteller Nielsen.

Artikkeltags