Gå til sidens hovedinnhold

Buss for tog hele helgen

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingen tog går fra Drammen stasjon denne helgen. Det blir «buss for tog», akkurat som i sommer.

Det er Bane Nor som har omfattende arbeider både på selve stasjonen og også på selve sporet på Strømsø bru. Det betyr at det ikke vil gå tog til eller fra Drammen fra klokken 04 natt til lørdag til klokken 03 natt til mandag. Arbeidene kommer til å pågå hele døgnet, melder Bane Nor.

Pressesjef Åge-Christoffersen Lundeby i togselskapet Vy (tidligere NSB) sier at Bergenstoget lørdag og søndag vil gå om Roa og at det blir satt opp buss til Hønefoss fra Drammen.

– Ingen andre tog går heller. Våre busser vil kjøre som i sommer. Det blir blant annet en busspendel Drammen-Asker hele tiden.

Støy ved Smithestrøm

Bane NOR skal blant annet montere en støyskjerm langs jernbanen nedenfor Smithestrøm gård. Støyskjermen skal settes opp mellom Nybyen og anleggsområdet ved Smithestrøm. Arbeidene vil medføre støy for beboere.

Det mest støyende arbeidet som skal utføres er spunting ved to groper, som skal brukes til å presse rør under sporet. På grunn av ulempen knyttet til støyen, skal det ikke utføres spunting nattetid. Spunting skal etter planen skje på dagtid lørdag og på dagtid søndag.

Etableringen av støyskjerm langs Vestfoldbanen, ved Smithestrøm, vil også medføre støy. Dette er en omfattende oppgave, som må utføres døgnkontinuerlig.

Videre skal det også utføres arbeider på jernbanesporet flere steder mellom Sundhaugen og Holmen.

Stans i togtrafikken

Arbeidene skal utføres i det som på jernbanespråket kalles et brudd. Det vil si at det ikke kan kjøre tog til eller fra Drammen eller Gulskogen stasjon. Togene kommer til å snu i Asker, Holmestrand og Mjøndalen.

Den togfrie perioden begynner altså klokken 04 natt til lørdag 26. oktober, og avsluttes klokken 03 natt til mandag 28. oktober.

Det er altså dobbeltsporprosjektet som har bedt om stans i togtrafikken denne helgen. For å utnytte denne perioden maksimalt skal andre deler av Bane NOR utføre nødvendige arbeider på jernbanen i den samme perioden. Slik får vi en effektiv bruk av tiden togene står stille.

Kommentarer til denne saken