Nå kommer elbussene

Lades: Ved stopp på rutebilstasjonen plattform D lades Mjøndalensbussen av en galge som ligger over bussen. Det samme skjer i Mjøndalen.

Lades: Ved stopp på rutebilstasjonen plattform D lades Mjøndalensbussen av en galge som ligger over bussen. Det samme skjer i Mjøndalen. Foto:

Elbusser som skal trafikkere strekningen Drammen-Mjøndalen, kommer til byen mandag.

DEL

I lang tid har det vært snakk om at Brakar skal satse på miljøvennlige elbusser. Etter at en kontrakt med et el-buss-firma ble droppet for vel et år siden, satset man på en el-busstype fra Volvo som bl.a. trafikkerer i Trondheim.

Mandag er de på plass ved plattform D på Drammen Rutebilstasjon der det er satt opp en spesiell «galge», som lader Mjøndalenbussen nr. 51, automatisk mens de står der for å vente på neste tur.

Elbussene selges som en komplett, nøkkelferdig løsning, hvor Volvo tar hånd om alt vedlikehold av både kjøretøy og batterier til en fast månedspris.

Bussene kan hurtiglades med såkalt «opportunity charging», via ladestolper ved busstoppene.  Bussene kommer til å gå på fornybar energi. Energiforbruket for Volvos elbusser er cirka 80 prosent lavere enn for tilsvarende dieselbusser.

Det er et paradoks at kollektivtrafikk drevet av elektrisitet er tilbake i byen 51 år siden den siste elektriske trikk kjørte i gatene.

LES OGSÅ: Brakar har kjøpt seks elbusser av Volvo

LES OGSÅ: Elbusser utsatt på ubestemt tid

Artikkeltags