Den siste måneden har ikke bydd på stort og byen har ligget i stille dvale. Men i det folk er tilbake fra ferie og vi går inn i siste sommermåned våkner byen til live i igjen.

Først og fremst vil togtrafikken endelig gå som normalt fra 1. august. Da er nemlig det årlige sommerarbeidet på jernbanen over. Dermed ligger alt til rette for at folk enkelt skal komme seg inn og oppleve elvebyen.

Så her kommer en liten guide til noe av det du kan få med deg i Drammen i august.

Kulturopplevelser

Månedens kulturopplevelser kickstartes med Elvekompaniets oppsetting av «Kampen om Skraphaugen» i Drammens Teater. Forestillingen vil gå fra 4. – 7. august og selv beskriver de det som en høydramatisk, søppelsk og musikalsk komedie for folk og familier fra 7 til 100 år.


Og skulle du ønske å svinge med til deilige toner ute i sommerværet vil du nok bli glad for å høre at Union Scene fra 12. august åpner bakgården for konserter med blant annet Marthe Wang Trio, Vidar Villa, Jan Eggum og Tønes.

Nye spisesteder

Skulle du bli sulten under oppdagelsesferd i byen vil det være flere nye spisesteder å besøke. Blant annet skal den «sunne fast food»-kjeden LETT åpne dørene 9. august. i gågata på Bragernes.

Et lite steinkast unna i Amtmand Bloms gate vil også den amerikanskinspirerte dineren Johnny Rockets kunne by drammensere på amerikanske burgere og milkshakes. De åpner dørene 11. august.

Etter å ha vært stengt en stund åpner også O'Learys på ny i større lokaler i kinobygget senere i august.

Elvefestivalen

Festivalsommeren er ikke over riktig ennå, og fredag 19. august og lørdag 20. august er Elvefestivalen noe å få med seg for musikk- og festglade folk. I år arrangeres festivalen i Byparken.

Under dagene før, under og etter hovedfestivalen vil også byen romme en stor folkefest i sentrum med en rekke arrangementer og aktiviteter du kan få med deg.

Drammen Pride

Noe annet som garantert vil lage mye lyd i byen, er Drammen Pride som går av stabelen fredag 12. august. Ordføreren åpner ballet med flaggheising på Bragernes torg. Herfra vil du utover helgen kunne få med deg en rekke ulike arrangementer. Det er likevel to av dem som nok vil synes og høres best.

Lørdag 13. august er dagen hvor den store paraden vil gå gjennom byen. Paradeansvarlig Angelica Bråten oppfordrer alle som ikke er privatpersoner til å registrere seg slik at de kan tilpasse vakthold etter mengden folk.

I år starter paraderuten ved Engene park, den gamle kirkegården over Losjeplassen, og ender i Byparken. Der vil det både være appeller og musikalske innslag. Det hele blir et slags vorspiel til den store festen Pridenight som vil foregå på Union Scene.

Fadderuke ved USN Drammen

Siste sommermåneden vil også spente studenter ankomme byen. Fra 15. – 24. august planlegges det for fadderuke ved USN Campus Drammen. Fadderleder Martin Henriksen Korneliussen forteller at studentene vil kunne forvente mange forskjellige aktiviteter; Alt fra lavterskel arrangementer til større feter på lokale utesteder.

– Selvfølgelig vil vi i tradisjon tro ha rebus og bar-til-bar, sier Korneliussen som er sier det å ta imot nye studenter er ekstremt spennende.

Han sier de vil jobbe hardt for å inkludere både unge og voksne studenter og ønsker å gi dem en mulighet til å bli kjent med både universitetet og hverandre.

På tampen

I det augustmåned går mot slutten og flere er tilbake på jobb og skole vil også idretten sparkes i gang. 26. – 28. august er det igjen duket for Drammen håndballcup. Stussende baller, idrettsglede og vaffeldunst vil fylle Konnerudhallen, Berskaughallen, Brandehallen og Drammenshallen

Og er du opptatt av motorhistorie eller bare ønsker et annerledes syn på veien i sentrum kan du 20. august glane på veteranbiler under Spiralløpet som begynner og ender på Bragernes Strand like nedenfor Aas bryggeri.