Designer og syr barneklær med egen vri

Caspers Kleskap:
Elise(4) har gulkjole og Casper har t-shirte med boblebilen sydd av Cille Buin.

Caspers Kleskap: Elise(4) har gulkjole og Casper har t-shirte med boblebilen sydd av Cille Buin. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Da Cille Buin skulle bli tante fant hun bare rosa og lyseblått barnetøy i butikken. Derfor begynte hun å sy fargerike barneklær for videresalg.

DEL

RØYKEN: To livlige barn hopper rundt i stua i hjemmesydde klær, Elise (4) og Casper Buin Johannessen (6). Tante er på besøk og hun har dilla på å sy barneklær som selges under navnet Caspers Kleskap.

– Det startet da Casper kom til verden, han var et etterlengtet barn både av sin mamma og pappa, men også av sin tante, Cille Buin.

Mamma'n til Casper ønsket seg klær med litt farge, ikke bare i rosa og lyseblått. Hun ønsket seg guttetøy i turkis. Dermed ble Casper-buksen lansert av syentusiast og søster Cille Buin og Caspers Kleskap ble satt i sving.

STARTEN: Denne buksen som kalles Casper buksa, startet det hele, Cille Buin og Casper viser frem den turkise fløyelsbuksen.

STARTEN: Denne buksen som kalles Casper buksa, startet det hele, Cille Buin og Casper viser frem den turkise fløyelsbuksen. Foto:

– Det er stor stas å sy til tantebarna fordi både barna og foreldrene setter stor pris på det jeg lager, sier Cille. Men hun selger også egenprodusert barnetøy til kunder som ønsker litt fargerikt barnetøy.

Hun har alltid likt å strikke og sy, og strikket sin første genser da hun var 14 år. Hun sydde en del før Casper kom, men syingen satte ekstra fart da han kom til verden.

LES OGSÅ: Babyverden fylles med kabelstrikk og vognposer

Sybransjen

Til daglig jobber syentusiasten fra Skotselv hos Bjarne Hjelmtvedt sytilbehør, en engrosbedrift i Drammen som er størst i Norden på knapper.

– Der får jeg inspirasjon til å lage nye klesplagg med diverse knapper og annet tilbehør som kan passe til nye barnekreasjoner. Og stoff med folkevognbobla går mye igjen på mine klesplagg til små tøffe gutter, sier symaskinentusiasten.

Folkevogna har fulgt henne fra hun var 16 år, da kjøpte hun sin første boble.

– Min far kjøpte den første bobla til meg, og det er en viktig detalj for meg. Og drømmer nå å få tak i en som er fin å ha på veien, legger hun til.

Hjemme i systua på Skotselv bugner det av stoff, for plutselig finner hun forskjellige typer stoff hun bare må ha.

– Ser jeg et bilde eller plagg jeg syntes er fint, prøver jeg å sy noe lignende, sier Cille.

Sytrender har kommet tilbake de siste årene. På 60–70 tallet sydde man fordi man måtte, på 80–90 tallet var man glad man slapp å sy, men nå syr folk fordi det er gøy. Har du en symaskin har man uendelige muligheter, ifølge Cille.

LES OGSÅ: Smykkeskrin med dansende ballerina

Populære sykurs

Susanne Imperatori i Vestfossen holder sykurs og interessen er blitt stor.  Firmaet Sykurs.no ble etablert i 2008 og driver med sykurs og design av snittmønstre/modeller for hobbysyere. Cille Buin assisterer på sykursene hos Susanne Imperatori.

– Susanne er ei utrolig flott og kunnskapsrik dame. Jeg setter utrolig stor pris på henne og at jeg får være assistent på sykursene hun holder i Vestfossen, sier Cille.

«Caspers klesskap» har blitt en etterspurt vare, via Facebook, diverse markeder og venner og bekjente.

– Men jeg lager ingen masseproduksjon, hvert enkelt plagg er sydd med egen maskin, masseproduksjon er bannlyst, legger hun til.

– Casper og Elise er markedsførere,  venner og bekjente ønsker seg stadig et plagg som de har hatt. Gleden er for meg å se at tanteungene elsker det jeg lager, sier symaskinentusiasten. Da tror jeg også de som kjøper tøyet jeg lager blir fornøyd.

Hun legger til at hun gleder seg over sin hobby og blir helt oppslukt og kan sitte langt over natten for å få plaggene ferdig. Mulighetene man har med en symaskin, er uendelige. Men også det å skape noe eget, gir en helt egen glede.

LES OGSÅ: Drammensfirma imponerer TV-kjendis

Artikkeltags