(Røyken og Hurums Avis)

Asker kommune tok grep i fjor høst da de så at 90 personer i Åros sto på venteliste for å få fastlege.

Les også: I Åros er det 90 på venteliste for å få fastlege, men nå tar kommunen grep

Kommunen utlyste en ny fastlegehjemmel, og før sommeren fikk Camilla Stærk-Wolff (35) tilbud om jobb.

Her kan du lese mer om Camilla.

Les også: Camilla (35) blir ny fastlege i Åros: – I ferd med å bygge hus i Heggedal

– Stille foreløpig

35-åringen takket ja, og den 1. august var første arbeidsdag.

– Jeg startet på mandag, så det har vært litt stille foreløpig. Jeg har kommet i gang på systemene her og på kontoret, og dette er jo en kollegas kontor også, så jeg holder på å gjøre i stand mitt eget. Det er fortsatt litt armer og bein, men fint å komme i gang, sier Stærk-Wolff og legger til:

– Jeg synes mottakelsen har vært veldig god, og jeg føler meg veldig velkommen. Jeg ikke noe å utsette på den, og det er et veldig fint sted å komme til.

Kreativ boløsning

Familien kommer flyttende fra Vestfold, og holder nå på å bygge hus i Heggedal. Inntil videre blir det dermed en kreativ boløsning.

– Vi bor i bobil utenfor inntil huset er klart. Det er faktisk bedre enn det høres ut som, og det går overraskende greit. Barna synes det er helt topp, og nå er været sånn at vi har vært en del ute. De begynner også i barnehagen, og hverdagen er i gang så det blir som et lite soverom. Det funker ganske greit, forteller Stærk-Wolff.

Å bo i bobil var planlagt.

– Siden vi flytter fra Vestfold, og det er litt for lang pendleravstand, har vi valgt å gjøre det slik, sier 35-åringen.

Listen fylles opp

Om Heggedal har hun foreløpig også bare gode ord.

– Jeg synes Heggedal er superfint, og som jeg har skjønt det, har det skjedd mye der de senere årene. Det er et supert lokalt sted og nærområde. Vi skal bo litt oppe i Hallenåsen, så det er deilig å ha naturen så nært.

Stærk-Wolff forteller at det var flere som ringte kontoret for å høre om de kunne sette seg på liste, og hun tror også at «jungeltelegrafen» har slått til.

Så langt har legen fått oppunder 50 pasienter, og ønsker seg flere. Hun har per i dag et listetak på 600 pasienter.

– Hvis du trenger fastlege, eller ønsker en kvinnelig fastlege er du hjertelig velkommen. Jeg opplever selv at jeg er positiv. Det viktigste er at du selv ønsker å ha meg som fastlege, og du tror at du kan ha en god kjemi med meg. Det siste kan ha veldig mye å si, sier Stærk-Wolff.

Fremsnakker yrket

35-åringen synes det er veldig synd at det er fastlegemangel i Norge i dag, og selv håper hun at flere velger dette.

Likevel har Stærk-Wolff forståelse for at flere opplever arbeidspresset som tungt.

– De fleste fastleger jobber som selvstendig næringsdrivende og for mange unge og i etableringsfasen virke det ganske skremmende, og også ugunstig med tanke på foreldrepermisjon. Det sikkerhetsnettet man har som ansatt har man ikke i samme grad. Det er nok det som mange kvier seg for.

På en annen side synes hun at det er viktig å framsnakke yrket, framfor å trekke fram de negative sidene.

– Det er mye negativ omtale om yrket nå, at det er så tungt, mye jobb, mye papirarbeid og lange dager. Jeg kjenner meg ikke alltid igjen i beskrivelsene, selv om jeg skjønner at mange har det litt tøft i jobben sin, og at det er mye å gjøre. Det er likevel veldig mye som er positivt ved fastlegeyrket også, forklarer Stærk-Wolff.

Hun forteller om en variert hverdag, som både kan være hendelsesrik eller mer planlagt med faste pasienter.

– Jeg synes det er fint at jeg ikke går i en evig tralt der jeg gjør det samme hele tiden. Det er også en god del fleksibilitet, og er ikke under den samme vaktbelastningen som ved sykehus.