Gå til sidens hovedinnhold

City var nådeløse mot Ødegaard & co.

Martin Ødegaard spilte de første 73 minuttene da Arsenal tapte 0-1 for serieleder Manchester City i Premier League. Et tidlig mål av Raheem Sterling avgjorde.

City har nå vunnet 18 kamper på rad, 13 av dem i Premier League, og gått 25 kamper uten tap. Pep Guardiolas lag har fortsatt ti poengs luke på tabelltopp.

Arsenal spilte med Ødegaard på laget 1-1 mot Benfica i første kamp i europaligaen torsdag. Ødegaard fikk også tillit fra start hjemme mot den suverene serielederen. Etter å ha innledet leieoppholdet i London-klubben med to innhopp har han nå startet tre kamper på rad.

Nordmannen spilte sentralt i en offensiv midtbanerolle med Bukayo Saka og Nicolas Pépé på kantene, mens Pierre-Emerick Aubameyang var alene på topp.

Fort gjort

Gjestene startet uten en eneste rendyrket spiss, uten at det betydde så mye. Det hadde gått bare 1.28 minutt da Sterling gjord 1-0. Han var høyest inne i feltet blant tre-fire Arsenal-spillere og fikk headet det presise innlegget fra Riyad Mahrez i mål.

Samme Stirling var også nær ved å gjøre sitt annet mål før det var gått seks minutter, men Bernd Leno klarte å hindre scoring.

Arsenal kom bedre og bedre med etter at gjestene dominerte den første halvtimen. Etter 35 minutter var Ødegaard farlig frampå, men fikk ikke kontroll på innlegget fra Kieran Tierney.

Mot slutten av omgangen hadde kampbildet snudd fullstendig, og hjemmelaget hadde plutselig over 70 prosent ballbesittelse. Ødegaard fikk også litt mer ballkontakt og pasninger å jobbe med.

Få sjanser

Serielederne var også friskest fra start etter hvilen. Det ble derimot mye balltrilling og ikke de helt store sjansene.

Etter 73 minutter ble Ødegaard erstattet med Emile Smith Rowe.

Ilkay Gündogan var usikker til kampen med en lyskeskade. Tyskeren har scoret elleve mål i de tolv siste kampene. Han ble klarert for spill, men gikk målløs av banen denne gangen.

Belgiske Kevin De Bruyne var tilbake i City-drakten etter sin skade og var delaktig med mange gode pasninger den drøye timen han spilte.

Arsenal-manager Mikel Arteta var assistenten til Pep Guardiola i Manchester City i tre år før han tok over The Gunners i 2019.

Kommentarer til denne saken