Gå til sidens hovedinnhold

Columbi egg - togparkering, fengsel, fotball og bandy på Ryghkollen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Drammens Tidende kom Birgitte Simensen Berg med et godt forslag – å bruke restområdet i Ryghkollen grustak til både Bane NORs nødvendige store togparkering og til et nytt fengsel for det sentrale østlandsområdet.

Her er det store arealer som på denne måten kan gis svært samfunnsnyttig bruk for generasjoner framover. Det vil være langt bedre for Drammen og byens inn byggere å legge den omfattende nattparkeringen av tog her enn på Sundland som Bane NOR prøver å presse gjennom. Og et nytt stort fengsel vil gi mange nye arbeidsplasser i en del av kommunen som har mangel på dette.

Jeg støtter alle Birgittes mange gode begrunnelser for denne samplasseringen av to viktige funksjoner. Især et godt forslag å benytte en slik samlokalisering til arbeidsoppgaver for de innsatte, der de kan gjøre nyttige oppgaver for Bane NOR. I tillegg til arbeidstrening er det også viktig og nødvendig med gode aktiviteter og arenaer for dette i et moderne fengsel.

Jeg antar at verken Simensen Berg eller mange andre av DTs lesere blir overrasket når jeg tillater meg å supplere og utvide hennes forslag med enda et viktig og samfunnsnyttig tiltak i Ryghkollen. Her er det mye plass og det bør derfor bygges noen gode og arealkrevende idrettsarenaer til nytte både for fengslet og ikke minst for Drammens befolkning.

Mitt forslag er å bygge en kombinert bandy- og fotballhall i Ryghkollen. En slik plassering vil være tilnærmet nær midt mellom den nye kommunens fire største bandyklubber. Både Drammen Bandy, MIF, SSK og Konnerud IL vil ha få kilometer å kjøre til en slik hall. Og for et par av klubbene kan tog være et godt tilbud hit. Også DBK og SIF, med stor aktivitet både på is og i fotball, vil ha kort vei til slike haller.

Hermed er ballen kastet/sparket /slått ut – hvem tar imot og spiller den videre?

Jeg utfordrer sentrale (idretts) politikere i Drammen i både posisjon og opposisjon til å utfordre de aktuelle statlige aktørene til å bli med på en slik omfattende utbygging. Bane NOR og Fengselsvesenet vil finansiere sine tiltak og bør også bidra med midler til en slik utbygging av idrettsanlegg på området.

Så – Masud Gharahkhani (Ap), Kathy Lie (SV), Per Olaf Lundteigen (Sp) og Lise Christoffersen (Ap) med sin sterke idretts-tilknytning – her har de et stort, godt og viktig prosjekt å løfte inn i den nye regjeringen. Og Trond Helleland (H) og Kristin Ørmen Johnsen (H) med sin gode idrettskobling kan sikkert også bidra i forhold til de statlige instansene.

Det Simensen Berg har foreslått er faktisk et Colombi egg for både lokale og statlige myndigheter/aktører.

Og mitt tilleggsforslag vil være nyttig i forhold til å få fortgang i økt fysisk aktivitet for Drammens befolkning. Så sett i gang med et godt påvirkningsarbeid straks.

LES OGSÅ:

Les også

Dette er fengselstomta politikerne vil ha

Les også

Vil bygge boliger langs togparkering: – Ikke noe problem med støy

Les også

Her kommer en diger togparkering: – Det beste vi kunne håpe på

Kommentarer til denne saken