LILLEHAMMER: 16.-plassen i fristilsprinten på Lillehammer er imidlertid Kristine Stavås Skistads tredje beste i verdenscupen i karrieren, og det er en stund siden hun har vært såpass nær verdenstoppen på spesialøvelsen.

Den suverene seieren i norgescupsprinten på Gålå sist helg ga Stavås Skistad forhåpninger før verdenscup-comebacket på Gålå fredag. Konnerud-jenta gikk en sterk prolog i OL-byen, og ble nest beste norske på 9. plass.

I kvartfinalen havnet Stavås Skistad i et meget sterkt heat som ble vunnet av prologvinner Maja Dahlqvist foran forrige sesongs beste sprinter Anamarija Lampic, Slovenia. Drammenseren ble nummer fire og var nær ved å gå videre som lucky loser.

Dahlqvist vant til slutt i finalen foran Jessie Diggins, USA, og Tiril Udnes Weng, som ble beste norske på 3. plass.

– Godt prestert i en tøff løype

Kristine Stavås Skistad gikk forbi pressesonen uten å prate med noen. Lage Sofienlund, trener i Team Konnerud, sa dette etter elevens verdenscuprenn.

– Kristine har grunn til å være fornøyd etter en sterk prolog. I kvartfinalen gikk hun våkent og taktisk bra. Men var akkurat ikke god nok da det skulle avgjøres med stive bein på oppløpet. Jeg synes dette var godt prestert i en tøff løype i et tøft heat. Hun var på skuddhold til en semifinale, sier Sofienlund, som konkluderer med at det var en god prestasjon i en løype som ikke passet henne så bra.

Konnerud-treneren er spent på om Stavås Skistad kommer med blant de seks norske sprinterne som får gå verdenscupsprinten i Davos (Sveits) 11. desember.

Verdenscup langrenn i Lillehammer fredag, sprint:

1) Maja Dahlqvist, Sverige 2) Jessica Diggins, USA 3) Tiril Udnes Weng, Norge 4) Emma Ribom, Sverige 5) Rosie Brennan, USA 6) Anamarija Lampic, Slovenia 7) Nadine Fähndrich, Sveits 8) Lotta Udnes Weng, Norge 9) Greta Laurent, Italia 10) Maiken Caspersen Falla, Norge.

Øvrige norske: 14) Mathilde Myhrvold, 15) Kathrine Rolsted Harsem, 16) Kristine Stavås Skistad, 17) Ane Appelkvist Stenseth, 25) Anikken Gjerde Alnæs.

- Det var deilig

– Det var deilig. Nå var jeg endelig i en finale og kunne kjempe om en seier. Nå vil jeg bare ha mer, sa Tiril Udnes Weng til NRK etter pallplassen.

– Nå må jeg bare la det synke litt inn.

Udnes Weng tok seg greit videre fra både kvart- og semifinale. Tvillingsøster Lotta måtte vente og se om tiden holdt. Det gjorde den ikke.

Maiken Caspersen Falla tok tredjeplassen i klassisk stil i Ruka sist. Hun tok seg greit videre fra sin kvartfinale, men i semifinalen ble stopp og fjerdeplass.