DRAMMEN: – Det var bare instinkter og adrenalin, forteller Pettersen.

Natt til onsdag pågrep politiet en mann i 30-årene etter at han ifølge politiet skal ha overfalt til sammen fire tilfeldige ofre i området rundt øvre Bragernes på kort tid. Pettersen var ett av dem. Torsdag er han fortsatt preget etter opplevelsen sent tirsdags kveld.

Han møter Drammens Tidende på stedet hvor han ble angrepet. Han forteller at han nettopp hadde kommet hjem etter en kveld med kompiser og fotball, og svingte bilen sin inn på parkeringsplassen ved Hotvet Strand, hvor han bor. På vei til å parkere ser han skyggen av en mann som står på parkeringsplassen.

– Så kom han gående mot bilen min. Jeg tenkte at nå går jeg ut og trekker meg litt unna, forteller Pettersen.

– Fløy rett på meg

Idet han går ut av bilen kommer mannen enda nærmere.

– Han ropte «Hei, unnskyld, stopp!» , og spurte om jeg bodde her. Jeg svarte ja, og tenkte at han er en som bor her selv. Plutselig tok han enda et lite steg framover og fløy rett på meg. Det skjedde så fort, jeg rakk ikke å tenke engang, ifølge Pettersen.

«Hva faen er det du driver med?»

Det oppstår et basketak mellom Pettersen og den fremmede, som 24-åringen beskriver som både høyere og sterkere enn ham selv.

– Han var kraftig og sterk, jeg holdt igjen for harde livet. Jeg spurte «Hva faen er det du driver med? Hva gjør du? Stopp!» , men han svarte meg ikke, hevder 24-åringen.

Ifølge Pettersen klarer han å holde seg på beina, får etter hvert lagt overfallsmannen i bakken og kommer seg løs. Så begynner han å løpe. Da setter mannen på sprang etter ham.

– Jeg tenkte at hvis han har kniv eller våpen så måtte jeg bare komme meg vekk. Jeg beina alt jeg kunne. Jeg visste ikke om han skulle rane meg eller hva han ville, sier han.

Igjen på bakken ligger mobiltelefonen hans.

Pettersen bestemmer seg for å løpe ut på hovedveien, der det kanskje er folk. Men det er sent, og gata er tom. Han mister den fremmede litt av syne, før han plutselig er der igjen og kommer mot ham nok en gang.

– Da gadd jeg ikke løpe lenger, og jeg ville vise ham at jeg ikke var redd ham. I stedet gikk jeg imot ham. Da snudde han, løp bortover og forsvant, forteller Pettersen.

24-åringen går hjem til seg selv. Etter en times tid har han summet seg litt, og går ut igjen for å se etter mobiltelefonen sin. For sikkerhets skyld tar han med seg et balltre. Heldigvis ligger mobiltelefonen fortsatt ved parkeringsplassen sammen med capsen hans.

Han husker ikke alle detaljene fra selve basketaket, men blåmerkene på låret og armen forteller om voldsomheten i det som skjedde mellom de to. Med den ene hånden nylig operert etter en skiulykke, manglet han også styrke i den ene armen til å forsvare seg skikkelig.

– Den ene hånden min fungerer ikke på grunn av operasjonen. Nå måtte jeg bruke den langt mer enn jeg burde ha gjort. Det gjør vondt, men jeg tror og håper det gikk bra med den.

– Ble veldig redd

Hva mannen ville og hvorfor han ble angrepet, har Pettersen fortsatt ingen anelse om.

– Jeg har ikke peiling. Han så så hyggelig ut og virket som en helt alminnelig fyr som ikke kunne gjøre noen vondt. Og i det neste sekundet …

– Hvordan har du hatt det etterpå?

– Jeg ble veldig redd og satt ut rett etterpå. Men jeg tror det har vært verre for de rundt meg enn for meg. Jeg har hengt med kompiser og hatt det greit. Men jeg er glad det gikk så bra som det gjorde.

Pettersen forteller at han foreløpig har gitt en forklaring til politiet per telefon.

Overlatt til helsevesenet

Onsdag formiddag fortalte politiadvokat Jarle Wist til Drammens Tidende at den pågrepne mannen er overlatt til helsevesenet. Hvor lenge det blir, kan han ikke si noe om.

Torsdag bekrefter Wist at Pettersen er én av de fire fornærmede, men har foreløpig ingen nye opplysninger om saken.

Sjokkerende

– Hva tenker du om at du var et tilfeldig offer?

– Det er helt sjokkerende. Jeg tåler en støyt, men kikka meg litt mer over skulderen enn vanlig da jeg kom hjem seint kvelden etter, sier Pettersen.