Den siste tiden er det blitt skrevet og sagt mye stygt om Fjell bo- og servicesenter.

Sykepleiere som ikke kan faget sitt, helsefagarbeidere som verken mestrer jobb eller språk, og altfor mange andre rasistiske fraser jeg ikke tør å gjenta her. Jeg var derfor forståelig nok litt redd da jeg skulle midlertidig omdisponeres for å bistå i smittevernet der.

Derimot ble det fort tydelig at noen med kjennskap til bo- og servicesenteret trolig aldri ville sagt disse tingene. Jeg har sjelden møtt mer empatiske og lærevillige pleiere. Jeg møtte dem i den vondeste tiden i Fjell sykehjems historie. Helsepersonell som gråt for sine syke og døende pasienter var lenge en daglig hendelse, men i denne vanskelige tiden fant de også tid til å ta vare på hverandres psyke og pasientenes livsglede.

Til tross for den krevende tiden har de alle gjort det beste de kan, selv når det har vært nærmest umulig å finne glede på et koronaisolert rom.

«Jeg gledet meg til å se ham igjen når jeg kom tilbake» fortalte en gråtende sykepleier først dag tilbake fra barselpermisjon. Vi hadde mistet en pasient hun hadde tatt vare på siden han ankom Fjell for flere år siden. De to hadde bygget en sterk relasjon etter å ha tilbrakt utallige timer sammen etter at han flyttet inn.

Fjell bo- og servicesenter og alledets ansatte har gitt mer innsats enn hva som kan forventes i en slik krise. Dere fortjener anerkjennelse og takk for den innsatsen dere har gjort, ikke angrep grunnet i rasisme av mennesker uten fagkompetanse og manglende empati.

Takk til alle sykepleiere som daglig måtte ta vonde og vanskelige beslutninger som de aldri vil glemme. Takk til alle helsefagarbeidere og hjelpepleiere som forsvarte og ga alt for pasientene sine. Takk til alle lederne som jobbet både dag og kveld i så mange dager at vi mistet tellingen. Takk til renholdsarbeiderne som aldri får nok gode ord. Takk til vaktmesterne som har båret mer smitteavfall en de sikkert hadde ønsket. Takk til legene som har jobbet hardt og lenge for å lindre og forebygge vonde dager, og takk til kjøkkenpersonalet som lagde mat som ofte var det eneste lyspunktet i pasientenes isolerte hverdager.

Jeg reiste fra Fjell med mange vonde minner, men trøstet av kunnskapen om at pasientene er i gode og omsorgsfulle hender.