Gå til sidens hovedinnhold

De rødgrønne svikter de som blir mobbet i drammenskolen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Drammens Tidene har den siste tiden dokumentert grove saker om mobbing . Ved en skole i Drammen har en elev måttet bytte skole etter å ha blitt plaget av medelever og blitt sviktet av skolen og kommunen.

På bakgrunn av dette har alle partiene som styrer Drammen, gått sammen om et innlegg som er publisert i Drammens Tidende 3. desember.

Det triste er at Ap, SV, Sp, V og MDG ikke kommer med noe som helst nytt i innlegget. Ikke et eneste tiltak, ingen forslag til løsninger. De vil «se på og jobbe med systemet» samt andre floskler. Dette har blitt gjennomgangstonen for posisjonen på dette feltet. De har ingen ideer, ingen forslag til løsning, ingen tanker om hva som kan være med på å bidra til en bedre oppvekst for våre yngste.

Igjen ønsker de kun å se på eksisterende planer, som gang på gang blir bevist at ikke fungerer.

Fremskrittspartiet har vært tydelige på at et prinsipp er at det i alvorlige saker er mobberne som skal flyttes. Ikke som i sakene Drammens Tidene har avslørt, der løsningen har blitt at den som blir mobbet, må rømme til en annen skole. Vi har også tatt til orde for at utvisning må benyttes i større grad. Det er trist at vi har styrende partier i Drammen som ikke får ting til. Ei heller noe så enkelt som å ta den svake parts side i tilspissede saker.

Posisjonen skriver i innlegget at mobbing ødelegger liv. Det er godt å vite at de rødgrønne har forstått såpass, men da er neste steg å faktisk bli med på å gjøre noen konkret med det. Hvor mye empati har egentlig posisjonen, når de vet om problemet, men ikke har en eneste tanke om hva som kan gjøre hverdagen bedre for de det gjelder? Det å flytte mobberen fremfor mobbeofferet ville vært en start.

Videre har FrP foreslått en konkret tiltaksplan mot mobbing og krenkende adferd i Drammen. Det gikk ikke sosialistene med på, da de heller ville se på hva som gjøres i dag. Dette på tross av ukentlige avisoppslag om vold, bråk, mobbing og krenkende adferd i kommunen vår.

Jeg skulle ønske posisjonen gikk med på å opprette en plan, så kunne heller diskusjonen gått på hvilke tiltak som ligger i planen. Men jeg skjønner at det enkleste bare er å avfeie alt, når de ikke har noen tanker om hvilke tiltak som kan bidra til at barn får en lettere skolehverdag.

De som styrer Drammen, har så langt sittet med hendene i fanget. Senere i desember skal vi behandle budsjett og økonomiplan for neste år. Da forventer vi fra FrPs side at posisjonen leverer noe annet en vage formuleringer og floskler.

Les også:

Les også

Det er ikke planer som stopper mobbing. Men mennesker

Les også

Politikerne reagerer sterkt på mobbesak: – Noe må skje. Vi kan ikke ha det slik

Les også

Sønnen på ti år ble slått ned på skolen: «Nå orker jeg ikke mer, mamma»

Les også

Kommunen sitt ansvar: – Barnet må lide når de voksne svikter

Kommentarer til denne saken