Gruppelederne for posisjonspartiene gjør i et innlegg i Drammens Tidendeet forsøk på å forsvare de famøse nedleggelsene av barnehager i Drammen. Det påstås at nedleggelser er nødvendig fordi det må kuttes utgifter.

Det Ap, SV, MDG, Sp og V imidlertid omtaler som Frps monopolpenger, handler om prioriteringer. Politikk handler faktisk om å prioritere. Frp går ikke inn for grandiose satsninger på sykkelveier. Vi kutter noe innen kirke og kultur, og vi mener Drammen kommune ikke bør bruke ressurser på eksempelvis eiendomsutvikling, som er noe det private bør ta seg av.

Der posisjonen ønsker å bruke penger på dyr symbolpolitikk for å blidgjøre MDG, som for eksempel FutureBuilt, ønsker Frp å bruke pengene på eksempelvis våre barn og unge.

LES DT-LEDER:

Les også

Svært skadelig for Drammen

De styrende partiene bør være mer ærlige på at de prioriterer andre ting og derfor skal legge ned flere barnehager. Bortforklaringer om synkende barnetall holder ikke når vi ser den utbyggingen vi har i kommunen. I tillegg er et kutt på 11 millioner kroner ikke et stort problem å dekke inn. For å sette dette i kontekst: Posisjonen har vedtatt å bruke 200 millioner kroner årlig de neste 10 årene på sykkelveier. Dette er penger man kunne brukt på investeringer innen oppvekst og utdanning, men posisjonen velger å prioritere annerledes.

Sosialistene som styrer kommunen bør være oppriktig glade for at de ikke har en kritisk presse som kikker dem i kortene. Ser vi på samarbeidsavtalen de styrer etter, blir det tydelig at de fører velgerne bak lyset. Måloppnåelsen når vi er over halvveis i perioden er mildt sagt dårlig. De som styrer Drammen klarer ikke engang å gjennomføre sin egen politikk, noe som blir veldig tydelig i barnehagepolitikken.

I stedet for å gjemme seg bak særdeles usikre tall fra Statistisk sentralbyrå bør et samlet kommunestyre nå stille seg bak en satsning på kommunens minste. Gode og trygge barnehager ute i kommunedelene vil styrke kommunens attraktivitet. Er det noe vi skal ta oss råd til, så er det å ta oss av barna i kommunen på en skikkelig måte.

DEBATT OM BARNEHAGENE:

Les også

Jeg er enig. Det er forbanna kjedelig å miste sin barnehage

Les også

Lite fremtidsrettet av de rødgrønne å legge ned barnehager

Les også

Vi byttet barnehage for å slippe nedlegging. Nå føler vi oss rett og slett rundlurt

Les også

Til deg som kan hindre nedleggelse av barnehagen vår

Les også

Cathrin Janøy villeder om barnehagenedleggelser