DRAMMEN: Det melder Strømsgodset Toppfotball til Drammens Tidende søndag.

Fredag ble det klart at Henrik Pedersen er ferdig som hovedtrener i Strømsgodset Toppfotball. Dansken har hatt jobben siden juni 2019.

Tidligere i uka kom det også uoffisielle meldinger fra Godset-spillere at det var Wibe-Lund som hadde treneransvaret mens Pedersen-saken ble diskutert i forskjellige møter. Nå tar han altså over hovedansvaret midlertidig sammen med Bjørn Petter Ingebrigtsen.

– Håkon har ledet treningene mens Henrik ikke kunne, og har allerede et veldig godt opplegg. Laget trener som normalt fra i morgen, men selvsagt etter smittevernreglene, sier midlertidig kommunikasjonsrådgiver Tom Berntzen i Strømsgodset.

Wibe-Lund ønsket Ingebretsen

I pressemeldingen skriver klubben at de to trenerne selv vil organisere hvordan de skal fordele ansvaret seg imellom, og ledelsen i klubben har ikke satt noen tidsfrist for hvor lenge denne løsningen på trenerspørsmålet skal varer.

– Det var etter et meget sterkt ønske fra Håkon Wibe-Lund at Bjørn Petter Ingebretsen har sagt ja til igjen å tre inn i en trenerrolle i klubben. Wibe-Lund og Ingebrigtsen har begge meget solid erfaring og kunnskap om det å være trenere på høyt plan. Begge kjenner klubben, både spillere og administrasjon, meget godt og sier at dette er en oppgave de går til med stor iver og entusiasme, skriver klubben.

– Håkon var opptatt av å få inn «PB» igjen fordi de har styrker på hver sin side. De har jobbet sammen før, og er en god duo.

– Et mål for øye

Daglig leder Dag Lindseth Andersen sier i samme pressemelding at det er viktigste er at klubben får på plass en god løsning på trenerspørsmålet.

– Hele klubben har et mål for øye: Nemlig det å skape ny entusiasme og legge forholdene til rette, slik at alle ledd, både i og utenfor banen, kan få tilbake optimismen og energien som skal til for å skape gode resultater på banen når serien begynner, sier han.

Ingebretsen har tidligere vært hovedtrener i Strømsgodset ved to anledninger. Først i 2015, men Ingebretsen måtte trekke seg i 2016 på grunn av helseproblemer. I 2018 tok han igjen over som hovedtrener for Godset, men måtte gi seg i 2019 nok en gang på grunn av helseproblemer.

– Vi skal finne den rette balansen mellom de to og sørge for at ingen ødelegger helsa. «PB» er gira på å komme inn igjen, sier Berntzen om helsen til treneren.

Det er ikke lenge til eliteserien sparkes i gang. Per nå er det seriestart lørdag 8. mai mot Odd på Marienlyst. SIF trenger utvilsomt å ha orden på sportslige så fort som mulig.

Ingen tilgjengelig i Godset-leiren

Drammens Tidende har forsøkt å komme i kontakt med de midlertidige trenerne Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen, leder i GodsetUnionen Thor Arne Hanssen og medlem Truls W. Schøne, spillerne Lars Vilsvik, Jonathan Parr og Mikkel Maigaard, men ingen av de har besvart våre henvendelser om at Strømsgodset nå har nye midlertidige trenere.

SIF-spiller Halldor Stenevik ønsker ikke å kommentere at laget nå har fått midlertidige trenere.

Ledelsen i Strømsgodset har opplyst at de ikke er tilgjengelig for kommentar før mandag.