DRAMMEN: Om ikke lenge skal Torgisen igjen fylle øvre del av Bragernes torg. Nytt av året er en egen bod med utlån av skøyter og hjelmer.

Onsdag denne uka var Kjetil Lundstad og Rune Olavsen fra Byen Vår Drammen i full sving med malerkostene. Den brune bua skal bli hvit som snø utvendig og bygges om innvendig før den skal fylles opp av skøyter og hjelmer.

For barn

Det er Byen Vår Drammen (BVD) som sammen med Skattkammeret til Kirkens Bymisjons som står for den nye utlånsbua. Og midler til musikkanlegg, skøyter og hjelmer har de fått gjennom Lychefondet.

– Vi ønska gratis skøyteutleie, sier sentrumsleder Helle Stine Høvås i BVD.

Samarbeidet startet egentlig i fjor, men koronapandemien satte stopper for å videreutvikle utstyrsboden.

– Vi ønsker at flest mulig skal komme i aktivitet, og utstyr skal ikke være til hinder for det. Vi vil gjøre det så enkelt som mulig å få tak i utstyr, sier prosjektleder Stian Nedberg i Kirkens Bymisjon.

Tilbudet er primært for barn, men også skøyter i større størrelser skal plasseres ut i bua. I tillegg til hjelmer, som er påbudt påpeker Nedberg. Akkurat hvor mange par skøyter som skal settes ut til sammen, vet de ikke helt ennå.

– Vi fyller så mye det er plass til, og vi ser an etterspørselen, sier Nedberg.

Selvbetjening

Selve boden settes opp til 26. november, da er det duket for julegrantenning på Bragernes torg. Torgisen skal også etter planen åpne denne helgen ifølge banesjef Tor Gundersen i Drammen kommune.

Boden skal ikke være bemannet, men arrangørene er ikke bekymret for at noe skal bli borte.

– Opplevelser fra andre utlånsboder er at det heller kommer flere skøyter dit enn færre, og det er veldig fint, sier Olavsen i Byen Vår Drammen

Antall skøytepar til utlån vil justeres etter populariteten, og skøytene slipes innimellom opplyser Nedberg i Kirkens Bymisjon.

De andre bodene, som de to siste årene har omkranset Torgisen, skal i år flyttes ned til området rundt julegrana. På denne måten åpnes isen litt mer opp og alle som er på restaurantene får innsyn til skøytebanen forteller Olavsen.

– Vi prøver litt nytt, sier han.