Denne gjengen startet sin egen bedrift: – Jeg synes det er litt kjipt å ha sjef, så jeg liker å være min egen

SAMARBEIDER GODT: Christoffer Eliassen, Benjamin Eliassen, Reidar Finnerud og Alexander Eliassen har en bedrift sammen. Samtlige synes samarbeidet fungerer godt: – Vi kan være uenige i ny og ne, men det løser seg fort.

SAMARBEIDER GODT: Christoffer Eliassen, Benjamin Eliassen, Reidar Finnerud og Alexander Eliassen har en bedrift sammen. Samtlige synes samarbeidet fungerer godt: – Vi kan være uenige i ny og ne, men det løser seg fort. Foto:

Det startet med at de spilte frisbeegolf. Nå eier de sitt eget firma.

DEL

ORMÅSEN: I fjor startet brødrene Alexander (23), Christoffer (20) og Benjamin Eliassen (18) bedriften «Alfa Disc Sport AS» sammen med barndomskompisen Reidar Finnerud (24).

– Vi starta med 15 stykker som vi solgte til kompiser og familie. Det gikk ganske sakte i starten, men i år skjøt det skikkelig fart. Nå har vi litt over 1.000 frisbeer på lager. Det har vært litt progresjon på veien, sier 18-åringen til Drammens Tidende, og tilføyer at bedriften selger utstyr som brukes i forbindelse med sporten frisbeegolf.

Det var under en familieferie i USA det hele begynte. Benjamin og storebroren tok turen innom en frisbeegolf-butikk.

– Vi fikk til en avtale om å ta inn deres produkter. Og på studiene skulle vi starte en bedrift, så det startet egentlig derfra, sier Alexander som studerer entreprenørskap.

LES OGSÅ: Naser åpner sin andre restaurant i år – og den ligger i samme gate

– Slår han alltid!

Samtlige av guttene spiller discgolf, og i løpet av det siste året har interessen vokst seg større og større.

– Det er vel at det er åpent for alle. Alle i alle aldersgrupper kan spille, og selv om man er i litt dårligere fysisk form enn andre, har ikke det noe å si ettersom det handler mer om teknikk i kastet enn hvor eksplosiv man er, svarer Christoffer Eliassen på hva det er som gjør sporten gøy.

Og samtidig som interessen har vokst, har ferdighetene blitt bedre også. De røper at forskjellen fra dag én er kjempestor.

Til tross for at det kan bli litt konkurranse innad i gjengen, prøver de å bygge hverandre opp når de spiller sammen.

– Før ble det nesten krig hver gang vi spilte, men nå gir vi hverandre tips til hvordan vi kan forbedre oss, sier Alexander.

I frisbeegolf, eller discgolf som det også heter, er målet å treffe en kurv med færrest mulige kast. Her er det Alexander som kommer best ut.

– Jeg slår han alltid, roper lillebror Benjamin.

Opprettet et AS

Tidligere i år reiste guttegjengen rundt i Norge – de både spilte frisbeegolf og solgte utstyr. I tillegg til at salget har gått bra, har de nå satt de i gang med å produsere egne, norske og miljøvennlige frisbeer.

I oktober gikk de derfor fra å være en studentbedrift til å bli et aksjeselskap.

– Vi prøver hele tiden å finne en plattform hvor vi kan utvikle idretten og markedet i Norge. Vi vil prøve å være innovative og nyskapende, uttaler Reidar.

Ideen om egne frisbeer måtte imidlertid settes til verks tidligere enn planlagt grunn av at sporten tok av i sommer, forteller Alexander.

– Jeg tror sporten hadde en vekst på over 100 prosent i Norge. Det ble rett og slett tomt for frisbee mange steder i mai og juni, og det var en grunn til at vi satt i gang med planen raskere enn tenkt. Vi vil gjøre vårt for at Norge skal ha discer.

PRODUSERE EGNE: Gutta arrangerte en turnering tidligere i sommer. Nå skal de også produsere egne, norske og miljøvennlige frisbeer.

PRODUSERE EGNE: Gutta arrangerte en turnering tidligere i sommer. Nå skal de også produsere egne, norske og miljøvennlige frisbeer. Foto:


– Så lenge det er givende

Å ha egen bedrift beskriver gjengen som både kult og spennende.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å drive noe eget. Å få det til er helt supert. Jeg synes det er litt kjipt å ha sjef, så jeg liker å være min egen, sier Alexander litt lattermildt. Uttalelsen henger de andre guttene seg på.

Det har vært mye prøving og feiling underveis ettersom dette er nytt for dem alle sammen. Likevel påpeker dem at det er halve moroa. I bedriften er Alexander daglig leder, Christoffer fikser nettbutikken, Benjamin fikser sosiale medier og markedsføringen, mens Reidar sender ut det meste av bestillingene.

Rollene og samarbeidet synes de fungerer bra.

– Vi kan være uenige i ny og ne, men det løser seg fort, forteller Reidar.

Men oppgavene stopper ikke der. Alexander og Christoffer studerer, lillebror går på videregående. Barndomskompisen jobber.

– Så lenge det er noe som er givende er det ikke et problem å ha ekstra ting å gjøre, fastslår 24-åringen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken