↓ Dette er en kommersiell tjeneste fra Amedia Marked
 
Hjemmeside Telefon Adresser

På nettet

Send epost

Telefon

22 29 29 10
32 83 24 20

Besøksadresse

Landfalløya 44
3023 DRAMMEN
  1. Beskrivelse

Alt i Glass Drammen

Holder til sentralt i Drammen sentrum. Med mer enn 20 år i bransjen har vi klart å ta vare på våre kunder ved å vektlegge service og kvalitet. Dette gjør vi ved å ha engasjerte og faglige dyktige medarbeidere.

 

ENERGISPAREGLASS - VARMERE INNEKLIMA OG LAVERE STRØMREGNING

Et gammeldags isolerglass lar en stor del av varmen slippe ut i det fri. Idag er målsetningen å skape best mulig inneklima ved lavest mulig energiforbruk og miljøpåvirkning. Med et moderne energispareglass eller lavenergiglass slippes lyset og energien fra solen inn i rommet, og glasset hjelper til med å beholde varmen inne.

 

 

Energispareglass reflekterer varme

Et energispareglass (lavenergiglass) har et usynlig belegg som reflekterer varmen tilbake inn i rommet. Belegget sørger for at varmen holder seg inne og ikke forsvinner rett ut igjen. Dermed vil du merke at du oppnår en betydelig besparelse på strømregningen. Du får det hyggeligere i huset ditt med energispareglass i vinduene dine. Romtemperaturen stiger, uten at du trenger å skru opp varmen. Når overflatetemperaturen stiger, slipper du også problemet med dugg på innsiden. Samtidig er det slutt på kulderas, som oppleves som trekk og kald luft når du sitter inntil vinduene. Med energispareglass stiger både komforten og humøret adskillige grader. Det eneste som synker er strømregningen!

 

 

Energispareglass er mer miljøvennlig

Når du bruker mindre energi på oppvarming, forurenser du mindre. På den måten bidrar du til å begrense CO2-utslippet. Derfor er ikke energispareglass bare et spørsmål om din og din families komfort og strømregning, men også et spørsmål om forbedring av vårt felles miljø på en enkel og effektiv måte.

 

 

Er du interessert i å vite mer?

Her er litt mer tekniske detaljer bak begrepet energispareglass Solenergi er kortbølget energi og lys, mens romvarme og varme fra radiatorer og menneskets kropp er langbølget energi. Energiglass er tilført et belegg. Som floatglasset slipper dette glasset også inn solens lys og energi til rommet, som dermed får tilført gratis energi. Samtidig reflekterer det belagte glasset den langbølgede romvarmen tilbake i rommet. Et energiglass vendt mot solen slipper mer energi inn i rommet, enn det slipper ut. Energiglass er belagt med et ganske tynt metallag. Det anvendes to forskjellige belegningsmetoder: Hard coating (hard belegging) påføres under fremstillingen av glasset, når det er flytende Soft coating påføres ved en etterbehandling av glasset. Soft coatingSoft coating gir oftest glasset en bedre effekt enn hard coated glass, men er mer sårbart overfor fysisk påvirkning. Hard coated glass er ripefast. Belegget skal alltid vende mot hulrommet i isolerglasset. Beleggene er nesten usynlige, med en svak fargenyanse som varierer, avhengig av type og produsent.

 

 

Varmetapet energiglass

Sammenlignet med vanlig 2-lags isolerglass reduserer energiglass varmetapet til under det halve. Når det gjelder varmeisolering har det ingen betydning hvilken av glassene som vender inn mot rommet. Med de fleste typer energiglass kan man kontrollere om det usynlige belegget er til stede, ved å holde et lys f.eks. en tent lighter opp foran energiglasset. Lyset/flammen speiles i hver av de fire glassoverflatene. Det belagte glasset har en annen farge i speilingen, ofte rødlig eller blågrå. OBS! Holdes flammen for tett mot glasset kan det sprekke!

Glassfagkjedens glassleverandører leverer og monterer ulike typer energispareglass. Se produktinformasjon om energisparende glass hos Pilkington: Energisparing

 

 

SOLBESKYTTENDE GLASS

 

Trodde du at solbeskyttelse kun kunne oppnås ved bruk av persienner eller markiser? Det finnes faktisk glass som har solbeskyttende belegg.

Disse glassene fungerer på den måten at de stopper deler av solvarmen, slik at du får et mer behagelig inneklima. Tidligere var alle solbeskyttende glass veldig mørke, men dette er ikke lenger tilfelle. I dag kan du få solbeskyttende glass som slipper inn nesten like mye lys som tradisjonelle glass. Det finnes mange forskjellige varianter, det kommer an på hvilket behov du har. Er du usikker på hva du skal velge, ta kontakt med et av våre medlemmer - Glassfagkjeden KAN glass!

 

 

Ønsker du å vite mer om solbeskyttende glass?

Hvis for mye av solens energi trenger igjennom glassene, kan det oppstå et dårlig inneklima i form av uhensiktsmessig høye temperaturer, som kun kan fjernes med energikrevende ventilasjons-og airconditionanlegg. Solavskjermende isolerglass kan holde opp til 85 prosent av solenergien ute og dermed overholde lovkravet om maks 25 °C. Inneklimaet bli dermed lettere å styre året rundt.

 

 

Enten gjennomfargede eller belagte

Halvdelen av solstrålingen finnes i det synlige området. Man kan derfor ikke fjerne uønsket solenergi uten å endre på lysets sammensetning, og dermed farge gjennom glasset. Solbeskyttende glass er enten gjennomfargede eller belagte og absorberer og reflekterer en stor del av solstrålingen. I noen solbeskyttende glasstyper er lysrefleksjonen som i vanlig floatglass, og lysgjennomgangen meget høy. Da en vesentlig del av solenergien absorberes i glasset, skal det solbeskyttende glasset alltid plasseres ytterst i isolerglasset for best mulig å lede bort den absorberende solenergien.

 

 

Enten gjennomfargede eller belagte

Halvdelen av solstrålingen finnes i det synlige området. Man kan derfor ikke fjerne uønsket solenergi uten å endre på lysets sammensetning, og dermed farge gjennom glasset. Solbeskyttende glass er enten gjennomfargede eller belagte og absorberer og reflekterer en stor del av solstrålingen. I noen solbeskyttende glasstyper er lysrefleksjonen som i vanlig floatglass, og lysgjennomgangen meget høy. Da en vesentlig del av solenergien absorberes i glasset, skal det solbeskyttende glasset alltid plasseres ytterst i isolerglasset for best mulig å lede bort den absorberende solenergien.

Glassfagkjedens glassleverandører leverer og monterer ulike typer solbeskyttende glass. Se produktinformasjon hos Pilkington:Solbeskyttende glass

 

 

STØYDEMPENDE GLASS

 

Støy er et miljø og helseproblem.

Normale isolerglass reduserer lyden merkbart, men ikke alltid tilstrekkelig. Derfor er det utviklet isolerglass spesielt beregnet til lyd- og støydempende formål. En del har opplevd 3-lags glass som har svært gode støydempende egenskaper, og har antagelig trodd at det kun er antall lag som gjør at det er støydempende. Det er først og fremst andre ting som innvirker på støydempingen. Det første grunnleggende prinsipp i lydisolerende isolerglass er asymmetri i oppbyggingen. Den enkleste lydruten er et isolerglass bestående av to lag med glass, hvor det ene laget med glass er tykkere enn det andre.

 

 

Laminnering gir støydemping

En ytterligere lyddempning oppnås, når det ene glasslaget i isolerglasset er laminert. Forskjellen mellom materialtypene bryter lydbølgene, som dermed dempes. Ved å velge en spesiell lyddempende folie oppnår man særlig gode støydempende resultater. Man oppnår også økt lyddemping ved å fylle mellomrommet mellom glasslagene med gass.

 

 

Et teknisk eksempel på støydempende glass:

Ta f.eks. et 6-12-4 isolerglass (6 mm glass - 12 mm hulrom - 4 mm glass). Dette isolerglasset har en lydisoleringsevne på 35 dB, hvor et vanlig 4-12-4 isolerglass kun har en lydisoleringsevne på 31 dB. En reduksjon av lyden med kun 10 dB, vil av det menneskelige øre, bli oppfattet som en halvering av støyen. Derfor vil en mindre konstruksjonsendring for en minimal ekstrautgift være tilstrekkelig for å oppnå en merkbar reduksjon av støynivået. Avstanden mellom glasslagene i et isolerglass kan økes, hvis støyen ønskes dempet ytterligere.

Glassfagkjedens glassleverandører leverer og monterer ulike typer støydempende glass. Se produktinformasjon hos Pilkington: Støydempende glass

 

 

SELVRENSENDE GLASS

 

Selvrensende glass høres ut som en drøm, men det er faktisk virkelighet!

Det selvrensende glasset Pilkington Activ, er et helt vanlig glass med et spesielt belegg som gjør at det renser seg selv. Hvordan fungerer selvrensende glass?Belegget har en dobbelt funksjon, men først av alt må glasset lades opp av UV-stråler. Det er nok med dagslys, i og med at det også inneholder UV-stråler. Men med direkte sollys går ladingen litt raskere. Når glasset er ladet opp, begynner renseprosessen. Det hele skjer gjennom en fotokatalytisk prosess, der organisk skitt brytes ned og løses opp.

 

 

Hydrofilt

Den andre funksjonen til belegget er at det er hydrofilt. Det medfører at når vann kommer på glasset, renner det som en 'film' i stedet for å renne i striper. Dermed får det med seg den skitten som allerede er løst opp. Det tørker dessuten fort, og du får ikke de stygge tørkeflekkene du normalt får.

 

 

Hageslange

Det er altså to ting som skal til for at glasset fungerer; UV-stråler og vann. Ofte er ikke en vanlig regnskyll nok, så vi anbefaler at du tar hageslangen fatt. Men det er vesentlig enklere enn bøtte, klut og stige! Mange lurer på om belegget kan slites av, men det kan det ikke. Det er lagt på i produksjonen av glasset, og varer like lenge som selve glasset.

Et annet vanlig spørsmål er om det lades fort ut. Men det er kun behov for en liten porsjon UV-stråling for å holde belegget atkivert, så det fungerer til og med i overskyet vær og vannrenseeffekten vil holde seg gjennom natten.

Ønsker du å få vite mer om selvrensende glass og f.eks. hva det koster?

Ta kontakt med oss i dag så får du hjelp. Pilkington Activ gjør vindusvasking til en lek!

 

SIKKERHETSGLASS OG SIKRINGSGLASS

Det finnes et variert tilbud på markedet av sikkerhetsglass som sikrer deg og dine verdier.

 

Det finnes et variert tilbud i markedet av sikkerhets- og sikringsglass, som gir hhv. personsikkerhet og sikrer verdier. Bruk av sikkerhets- og sikringsglass endrer ikke glassets energimessige egenskaper vesentlig i forhold til vanlig 2-lags isolerglass. Nesten alle isolerglass med sikkerhets- og sikringsglass kan også oppfylle funksjoner som energisparing, solavskjerming og lydisolering.

 

Typer av sikkerhetsglass:

  • Herdet glass
  • Lamiert glass

Glassfagkjedens glassleverandører leverer og monterer ulike typer sikkerhetsglass. Se produktinformasjon hos Pilkington: Sikkerhetsglass

 

 

Med speil montert på veggen vil rommet virke større

Store speil montert rett på veggen gjør rommet større fordi speilet reflekterer lyset tilbake. Derfor får man følelsen av at rommet er større enn hva det faktisk er.  Vender du speilet mot et fokuspunkt i rommet vil det føre til at speilet skaper en dybde i rommet. På tilsvarende måte kan et speil lyse opp et mørkt rom. Vegg-monterte speil eller bord med blank glassplate vil på samme måte sende lyset rundt i rommet, noe som får rommet til å virke romsligere. Om du velger å henge speilet slik at det reflekterer dagslyset, vil speilet fungere som et ekstra vindu og bringe lyset videre inn i rommet. Ønsker du å vite mer om hvilke løsninger du kan benytte speil til, ta kontakt med oss i dag på tlf. 32 83 24 20 eller benytt vårt kontaktskjema som du finner her på høyre side.

 

 

Glass over kjøkkenbenk

Tror du at Plexi glass er løsningen og eneste alternativ når du tenker på å slenge deg på trenden «glass» mellom kjøkkenbenk og overskap, men det er det ikke. Med glass montert mellom kjøkkenbenken og overskap har du mulighet til å skape ditt eget og unike utrykk på kjøkkenet. Glasset mellom benk og skap kan være farget, blank eller silketrykket. Velger du et silketrykk glass kan du få ditt favorittmotiv trykket rett på glasset. Ønsker du glass i din favorittfarge, males glassets bakside i den fargen du ønsker, eller så kan du velge et blankt glass hvis du har en flott tapet eller bakgrunn du bare ønsker å beskytte.

Glasset monteres opp mellom overskapet og benken med 4 skruer i hvert hjørne. Skruene er i børstet metall eller i messingfinish. Er det stikk-kontakter på veggen skjæres dette ut og tilpasses før glassplaten monteres på veggen. Når glasset er montert påføres det en blank silikon i ytterkant for at det ikke skal komme damp eller skitt  mellom plate og vegg. Glasset som benyttes er herdet slik at det skal tåle slag og høye temperaturer etc. Ønsker du å vite mer om glass over kjøkkenbenk, ta kontakt med oss i dag på tlf. 32 83 24 20 eller benytt vårt kontaktskjema.

 

 

Glassrekkverk

Har du i dag et ordinært rekkverk i tre? Hvorfor ikke bytte dette ut med et rekkverk i glass. Glasset slipper lyset inn, enkelt å rengjøre, stilig, lekkert og 100% sikkert. Glasset som benyttes i rekkverk er både herdet og laminert for å tilfredsstille rekkverkskravene. Derfor blir glasset stående dersom det skulle knuse. Det er heller ingen fare for at spisse glasskanter faller ned da glasset er herdet og granulerer når det knuses. Ofte monteres det en håndløper i overkant av glasset som også bidrar til økt sikkerhet. Vil du vite mer om glassrekkverk? Ta kontakt med oss på telefon 32 83 24 20 eller benytt deg av vårt kontaktskjema.

 

 

Glassvegg

Ved å montere en glassvegg i rommet slipper du inn lyset, sparer plass og får en vegg som  lett å holde ren, noe som er en stor fordel hvis veggen benyttes på badet

Du kan velge gjennomsiktig glass som er lekkert på badet eller et frostet glass som slipper inn lyset men som man ikke kan se gjennom. Glassvegger kan også benyttes i private hjem for å skape rom.

Ønsker du å vite med om glassvegg, og hvilke muligheter som finnes, ta kontakt med oss i dag på tlf 32 83 24 20 eller benytt vårt kontaktskjema.

Som du ser kan glass kan brukes i en rekke interiør-løsninger både i  private hjem og offentlige steder.
Drammen Glassmesterverksted hjelper deg med å realisere dine glassdrømmer.