Gå til sidens hovedinnhold

Derfor skal du abonnere på aviser

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har, eller prøver å ha, forståelse for viktigheten av avisartikler om katastrofale kosmetiske operasjoner som har gått galt, og rumpeimplantater som ikke ble som de skulle. Og om hvordan folk som har kjøpt diverse boliger, har løst utfordringene knyttet til utforming av interiøret.

Det er saker som selger, og som genererer mange klikk, og som sikkert skaper engasjement i avisa.

Men det finnes også mange andre gode grunner til å abonnere på aviser. Som blant annet saker som betyr noe for deg personlig, og som kan ramme deg direkte. Det kan handle om alt om tjenenester fra kommunen du bor i, eller om det skulle komme en firefelts motorvei over matjorda foran stuevinduet ditt, og som kunne komme til å rasere ditt boområde for all framtid, dine barns skoleområde, eller fjerne din arbeidsplass for alltid, fordi kommunen har null arealer til erstatning for å flytte næringsvirksomhet.

Som lokalpolitiker blir jeg stadig utfordra av venner og kjente på ulike lokalpolitiske tema når vi møtes, og det er noe av det jeg setter mest pris på å kunne diskutere. Dessverre setter en viss pandemi en stopper for min vanlige sosiale omgang akkurat nå, men vi har heldigvis digitale flater til å opprettholde en god dialog.

Sosiale medier er en av mange gode plattformer for å holde denne gode dialogen. Men hvordan blir debatten når kommentarfeltene fylles av meninger basert på en overskrift man har sett i en digital avis? Eller basert på andre kommentarer som skrives til saken? En overskrift, som ofte ikke gjenspeiler hva saken handler om, og som ofte er laget kun for at folk skal klikke seg inn på saken? Og som blir gjenstand for debatt mellom mennesker som ikke abonnerer på avisa og ikke leser hva hele saken egentlig dreier seg om, og får det fulle bildet i saken? Og i debattens hete stiller ofte noen spørsmålet: Hvorfor er dette en +sak når den er så viktig for oss alle?

Kjære alle. Aviser har aldri vært gratis. Det var de aldri den gangen vi fikk dem i postkassa, eller kjøpte dem i løssalg i butikken. Og nødvendig informasjon om koronaregler og annet som vi må vite om, finner vi på nettet andre steder, på kommunens eller regjeringens nettsider.

Ingen går glipp av det man er nødt til å vite. Men dette handler om de tingen man ikke MÅ vite, men som er lurt å vite noe om. Særlig før man begir seg ut i kommentarfeltene. Men mest av alt handler det om ting du bør vite om ditt liv, og hvilke konsekvenser alt har for deg. Hva skjer i min kommunen, og hva er viktig for meg å vite? Hva er viktig for meg å vite? Så kan man sikkert diskutere kvaliteten på dekningen av stoffet. Avisene rammes av stadige nedskjæringer, og begrensa mulighet til å grave i stoffet.

Men én ting er sikkert, det blir ikke mer ressurser til å levere godt og solid journalistisk stoff om livsviktige saker om ingen er villig til å betale for det. Vi får det vi betaler for.

Les også:

Les også

IT-gigant har kjøpt Lier-selskap: – Kjøpesummen går vi aldri ut med

Les også

Her vil Mohammed (28) bygge treningspark: – Det vil være et løft for hele området

Les også

Paal gleder seg til et nytt og godt bobilår: – Men det er mangel på nye biler

Kommentarer til denne saken