Det er helt greit at 2020 er over. Nå skal vi sammen sørge for at livet blir adskillig bedre i 2021. For det er mye positivt å se frem til i Buskerud.

Det ble et tøft år. For både Godset, Brann og Mjøndalen på fotballbanen, for presidenter som ikke liker å tape, men mest av alt for oss alle. Koronaen har krevd mye av unge som gamle. For de av oss som ikke har opplevd en krig, er nok dette den største prøvelsen vi som samfunn har stått overfor. Selv om vi ikke skal ta noen seier på forskudd, er det lov å være optimistisk. Vi har en vaksine på vei, og med det også en hverdag med mindre hjemmekontor, karantene, isolasjon og munnbind. En hverdag hvor vi etter hvert kan klemme hverandre. Livet slik vi kjenner det.

Vi har forsøkt å styre Norge trygt gjennom krisen. Det ser ut til å gå bra, men det er ikke vi som skal ha æren og takken. Den går til alle dere som har vært med på dugnaden, og særlig til alle i vårt fantastiske helsevesen. Og dere som tar vare på de som ikke har noen andre. Dere er helter.

Helter er også dere som går på jobb hver dag for å bygge landet. Og dere er det mange av i Buskerud. Industrien og innovasjonen i Kongsberg-regionen er det mange utenfor både Buskerud og landets grenser som misunner. Akkurat nå går forsvarsindustrien så det suser, mens flymotorer naturlig nok ikke er like gode business for tiden. Men alt skal tilbake på topp. Det samme gjelder de mange drivende dyktige reiselivsbedriftene i Hallingdal og Numedal. Hotellsenger, hytter og skibakker skal igjen fylles og yre av liv.

Høyre heier på alle de som skaper jobber i Buskerud. Det er attraktive jobber som er nøkkelen til vekst og aktivitet i lokalsamfunnene og gode liv for de som bor her.

Derfor sier vi nei til Støre og Senterpartiets skatteøkninger, som vil gjøre det vanskeligere å skape de jobbene vi trenger. Vi vil heller fortsette å la bedrifter og de som jobber der beholde litt mer av sine egne penger hvert år. Slik bidrar vi til å skape mer og inkludere flere.

For selv om venstresiden i årevis har forsøkt å stemple regjeringen som usosial, er det like feil nå som i 2013. Vi mener alvor med at alle som kan jobbe, bør få jobbe. Bare i 2021 setter vi av penger til 7.000 nye tiltaksplasser for folk som av ulike grunner har falt utenfor arbeidslivet. Vi gir over 11.000 uføretrygdede mulighet til varig tilrettelagt arbeid. Og vi øker barnetrygden.

«Mennesker, ikke milliarder» er overbygningen for politikken vår. Høyre er partiet for trygge lokalsamfunn, gode skoler der ungene våre lærer mer, økt satsing på høyere utdanning i Buskerud, nytt sykehus i Drammen og eldreomsorg som setter brukeren i sentrum – ikke systemet. Høyre er partiet for det som kjennetegner de små og store fellesskapene vi har bygget i generasjoner, samtidig som vi hele tiden ser på hva som kan bli bedre.

Alle som bor i Buskerud vet bedre enn folk fra storbyene hvor avgjørende det er med gode veier og togtilbud. Satsingen på jernbane er betydelig styrket, og en litt ny organisering gjør at vi nå får mer tog for hver skattekrone vi bruker på dette.

Siden vi overtok regjeringskontorene fra Ap og Sp i 2013 har vi økt pengebruken på samferdsel med 97 prosent. Her er det også grunn til å hilse våre venner i Frp som har vært en viktig pådriver for å bygge over 800 kilometer ny vei i Norge. Og mer er på vei. I Nasjonal Transportplan har vi nå fordelt over 41 milliarder kroner til prosjekter i Buskerud, blant annet 41 mrd til Buskerud f.eks E16 Eggemoen- Jevnaker og E134 forbi Kongsberg.

Gode veier er en investering i enklere liv for folk, men også en investering som redder liv. I 2013 omkom 187 mennesker i trafikken i Norge. I 2020 under hundre. Nullvisjonen gjelder og er målet på sikt.

Målet for 2021 er et bedre år enn 2020 var. Både for de blå-, rød- og brunkledde på fotballbanen, stabiliteten ute i verden og viktigst av alt: For alle oss her hjemme. Høyre har tro på Buskerud.

Til høsten er det valg. Da håper vi du tror på oss. Enten om vi er fra Drammen, Hole, Ål i Hallingdal eller Bergen. Vi er folk som deg.

Godt nytt år!