Det er beklagelig at en stortingsrepresentant ikke har tillit til sitt lokale politi og ledelsen der

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.For de som leste mitt tilsvar i Drammens Tidende til Jon Helgheims første innlegg, uten å tolke det i en eller annen kontekst, håper jeg budskapet var klart: Politiet skal verne om alle ytringer, dem som kommuniserer de og straffeforfølge de som begår straffbare handlinger.

Jeg forsøkte også å beskrive at vi i forebyggende regi også har dialog med de som utfører, og blir utsatt for voldelige hendelser. At Helgheim velger å tolke eller anta hvordan det er ment, er noe som er opp til ham.

Helgheim skaper et inntrykk av at politiet i Drammen utfører sine tjenester og oppgaver på en annen måte enn i resten av landet. Det er ikke riktig, og jeg forventer at en stortingsrepresentant vet at politiet skal være enhetlig med de samme prioriteringer og føringer fra sentrale myndigheter.

Men vi agerer ulikt utfra hvilke situasjon vi er i, denne omtalte saken og en offentlig SIAN-markering er to ulike oppdrag.

Det er beklagelig at en stortingsrepresentant ikke har tillit til sitt lokale politi og ledelsen der. Men det er godt at Justis- og beredskapsminister Monica Meland fortsatt har det, og uttrykker dette 20.10.2020 i sitt skiftlige tilsvar på Helgheims spørsmål til statsråden rundt denne saken.

Når stortingstingsrepresentant Helgheim uttrykker at han er veldig skremt, så har det aldri vært min hensikt å skremme en som har funksjon som lovgiver. Jeg tror fortsatt at vi får et bedre samfunn hvis vi i større grad respekterer hverandre, unngår provokasjoner og har gode dialoger.

For meg kommer det ikke i veien for ytringsfriheten, men handler om hvordan vi behandler hverandre i hverdagen både i fysiske møter og på digitale plattformer. Jeg forventer at jeg kan ytre min mening om det, selv om noen skulle være uenige.

Politiet anser seg ferdig med denne debatten, og er igjen tydelige på at:

  • Politiet skal verne om alle ytringer
  • Den som ytrer seg skal beskyttes av politiet
  • Politiet skal stille de som begår lovbrudd for å forhindre ytringer til ansvar
  • Forebyggende er politiets primær strategi for bekjempelse av kriminalitet.
  • Vi etterlever det som er politiet oppgaver, og vil beklage der vi gjør feil

Les også:


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken