ØVRE EIKER: Det var søndag ettermiddag at brannvesenet rykket ut til Østerudfjellet i Vestfossen. Det skjedde etter at flere hadde varslet om skogbrann.

Røyken var godt synlig, og en stor jobb ventet mannskapene. Skogbrannhelikopteret har gått i skytteltrafikk mellom henting av vann i Eikeren og områder der brannen hadde festet grepet.

Tirsdag ettermiddag kunne imidlertid Kristin Grydeland, informasjonskonsulent for Drammensregionens Brannvesen opplyse at de hadde kontroll på brannen.

– Vi er ikke ferdig med jobben her i Vestfossen. Hvor lang tid det faktisk kommer til å ta, er vanskelig å si, men i første omgang planlegger vi fram mot lørdag, uttalte Grydeland da.

Onsdag kveld opplyser Jan Rundtom, vatkleder ved Sør-Øst 110-sentralen at de fortsatt jobber på stedet. Og at de har god kontroll på det aktuelle området.

– Du kan ikke kalle det en skogbrann lenger nå, men det er en jobb som fortsatt må gjøres, sier Rundtom.

Han forteller at det i enkelte områder, der det ulmer og brenner litt, kan ta seg opp når vinden tar tak. Det betyr at de fortsatt må holde seg på stedet for å bevare kontrollen.

– Det er ikke snakk om de store områdene, men det må kontrolleres og jobbes for å etterslukke, sier Rundtom.

Bare i løpet av mandagen ble det sluppet 300.000 liter vann fra helikoptrene.

LES OGSÅ: