Foran fotballsesongen 2020 forsterket Strømsgodset seg med fire spillere, men de ble ikke blitt hentet fra den øverste hylle og har ikke styrket laget i noen vesentlig grad. En av disse spillerne har forlatt Godset (Janis) og ikke blitt erstattet, til tross for frigjorte lønnsmidler.

Helt mot slutten av sommervinduet tegnet SIF kontrakt med Jack og forlenget avtalen med Tchamba med ett år. Sportssjef Jostein Flo prøvde å få tak i Espen Garnås, en midtstopper fra Ull/Kisa, men det skjedde på overgangsvinduets siste dag, og da ble det altfor sent for Obosligaklubben å hente en erstatter. Så resultatet av dette vinduet var at spillerstallen ikke ble styrket.

I perioden mellom de to overgangsvinduene har Flo forlenget avtalene med to spillere (Hove og Stengel), pluss forlenget avtaler med tre yngre, lovende spillere som alt er i A-stallen på relativt kortvarige kontrakter.

Foran overgangsvinduet i høst (08.09 – 05.10) har sportssjefen varslet at det ikke blir noen kjøpefest, og at koronasituasjonen har skapt problemer for økonomien (Dette gjelder også alle de andre lagene i Eliteserien). Dette betyr vel i klartekst at det ikke blir spillersigneringer i høstvinduet.

Flo sier selv at stallen er ubalansert med mange unge spillere og få rutinerte. Uansett vanskelig økonomi: Det må gå an å hente nye spillere for en rimelig penge. For eksempel kan man låne spillere fra andre klubber, misfornøyde benkeslitere i eliteserien, mange gode spillere i OBOS-ligaen og PostNord-serien. Det er også mulig å få tak i spillere utenfor vinduene i form av en ny utlånsordning for unge spillere. Et spørsmål her er om Godset har et speidernett som holder mål. I dag virker det ikke sånn.

Godset befinner seg i en utsatt posisjon på tabellen. Det er ikke så langt ned poengmessig til de lagene som ligger i nedrykksposisjon. Spillerstallen per nå er tynn, også med tanke på alle skadene.

Forsvar: SIF har et stort behov for en ryddegutt sentralt i forsvaret. På backene er det en spiller som er over høyden i sin karriere, mens man stiller med en høyrebeint venstreback.

Midtbane: Midtbanen virker å være bra dekket.

Angrep: Foran trenger man en spiss som kan score mål pluss eventuelt. en kantspiller med X-faktor som kan skape ubalanse i motstanderens forsvar.

Benken: Innbytterbenken er i dag fylt opp med mange svært unge spillere.

Alt dette setter Henrik Pedersen i en vanskelig situasjon når troppen er så pass tynn og ubalansert. Det er ikke lett å skape gode resultater med et slikt utgangspunkt. Det er heller ikke lett å forandre kampbildet når benken er ganske urutinert. Utover høsten og vinteren kan nye skader og karantener komme, og da blir det lite handlingsrom for treneren og ekstra utfordrende å holde plassen i eliteserien.

Ut fra forutsetningene så langt har treneren gjort en meget bra jobb.

Strategi 2017 – 2020: Klubben har lyktes meget bra med å gi talenter sjansen. Mange er tatt opp i A-stallen samtidig som en rekke spillere har debutert i eliteserien. Videre har man i perioder spilt offensiv og underholdende fotball. Her har man begrensninger i kvaliteten på spillerstallen.

Godset har oppfylt målet med å ha landslagsspillere på alle trinn fra G15. Klubben har overoppfylt målet med å ta opp 1–2 unge spillere i A-stallen. Når det gjelder målet om å rekruttere spillere i Norden med stort utviklingspotensial i alderen 18–24 år, er det vel bare Leivsson som kommer inn under denne kategorien. Her kan det være klart mer å hente, for eksempel spillere fra Island som ofte er godt skolerte, som Valdimar Ingimundarson.

Overordnet målsetting for SIFs eliteserielag er at det skal være på øvre halvdel av tabellen, det vil si minst nr. 8. Ellers står det i strategiplanen at SIF skal realisere drømmer og av og til utrette mirakler. Den første delen, minst nr. 8, virker grei å forstå, men er ikke videre ambisiøs. Resten av målsettingen synes tåkete og kan neppe virke særlig motiverende for trenere som ønsker å oppnå topp resultater.

SIF skal være en åpen og folkelig klubb. Her mangler det mye. Både daglig leder Dag L. Andersen og sportssjef Jostein Flo utveksler lite informasjon og holder kortene tett til brystet. Fotballstyret virker å være passivt og gir heller ingen uttalelser. I andre klubber er fotballstyret langt mer engasjert, spesielt når A-laget står overfor klare utfordringer. Denne lukkede praksisen fra klubben demper interessen fra publikum, sponsorer og investorer. Og det kan vel ikke være i Strømsgodsets interesse.