Gå til sidens hovedinnhold

– Det er skremmende at breddefotballen ikke har mulighet til å trene som normalt før et stykke ut i august

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Samfunnet er i ferd med å åpne seg igjen. Endelig kan jeg dandere bensinstasjonspølsa med ketsjup og sennep på egen hånd.

Jeg har allerede rukket å klippe meg to ganger siden frisørsalongene åpnet dørene. På juniorlag over hele landet går fotballtreninger som normalt, men hvorfor skal man holde igjen resten av breddefotballen?

I litt over en måned har vi under 20 år som spiller fotball fått lov til å trene med fysisk kontakt. Etter en del uker med murstein i beina og litt merkelig timing i taklinger, begynner kampformen som lå igjen i mars å komme tilbake.

Sesongoppkjøring tar tid, spesielt etter tre måneder med unntakstilstand. Derfor er det skremmende for den kommende sesongen at breddefotballen ikke har mulighet til å trene som normalt før et stykke ut i august.

De som har størst grunn til å føle seg urettferdig behandlet av restriksjonene på fotballtreningene er klubbene rett under toppfotballnivå. Mindre klubber henger allerede etter de større klubbene med andrelag som konkurrerer i de samme divisjonene. Disse andrelagene består ofte av spillere som allerede nå trener som normalt.

Dette er i form av stallfyll fra førstelagene i toppklubbene og spillere under 20 år som også kan trene med kontakt. Ikke bare blir det en vanvittig kort sesongoppkjøring, det blir også en skjevfordeling blant lagene i samme serie.

Man ser allerede de uunngåelige konsekvensene av flere måneder uten vanlig idrett enda lenger ned i divisjonene. I Mjøndalen har 7.-divisjonslaget MIF 3 vært nødt til å trekke laget fra serien som følge av stort frafall. Et godt lavterskeltilbud, med tanke på inkludering, integrering og helse, har nå blitt pulverisert av koronaviruset.

For lag i de aller nederste divisjonene er ikke hovedproblemet at laget ikke stiller forberedt før sesongen. Hos mange av lagene kan man knapt hevde at det har foregått noen taktiske eller relasjonsbyggende forberedelser i det hele tatt med tanke på spillestil. Hovedproblemet for disse lagene er å måtte lide samme skjebne som det sjarmerende tredjelaget til Mjøndalen. I Troms har allerede tre kvinnelag trukket seg.

Breddefotballen er i ferd med å slå sprekker, og det kan bli en lang og skjebnesvanger måned før NFF og helsemyndighetenes møte 10. august.

Les også

Syklist etter å ha sett bilder fra eget lag: – Bare å si beklager til bilistene

Les også

Koronastopp gir nytt år med toppturneringer

Les også

AIF-trener Alexander (23) fortviler: – Dette gir ikke mening

Les også

Riise oppfordrer til boikott – slik svarer de lokale lagene

Kommentarer til denne saken