Lørdag 31. oktober 2020: Vi jobber i restauranten med ferske råvarer som alltid. Samtidig er situasjonen endret. Smittetallene stiger og mange er bekymret.

Vi som jobber i denne bransjen, opplever dettegjennom en del avbestillinger og mange har spørsmål som sendes til oss på e-post.

Restaurantbransjen ble i mars pålagt noen av de strengeste retningslinjene i næringslivet, foruten de som måtte stenge helt, som frisører og treningssentre. Selv om dette har betydd vesentlig lavere omsetning enn vanlig og mye omstillinger og permitteringer, har vi i hvert fall fått lov til å skape gode minner for våre gjester i denne tiden.

Og vi har vært flinke. Ingen smitte kan spores tilbake til verken restauranter eller uteliv i Drammen, Viken og Oslo. Samtidig må vi fortsette å bære denne byrden og bli uthengt for hvordan smittevernsreglene skal overholdes.

Vi er gjenstand for gjentakende kontroller, i motsetning til kollektivtrafikk, butikker, kjøpesentrene osv. Vi må også tåle en del urettferdig kritikk til tider, og gjentatte omstruktureringer som kommer ved nye diffuse retningslinjer.

Smitten er i befolkningen, men vi har tatt et valg om å ikke stenge ned Norge igjen. Fokuset på restauranter og barer er meget høyt, selv om det er like trygt, om ikke tryggere, å være i matsalen enn for eksempel på kjøpesenteret eller i butikken.

Det er tryggere å komme hit og spise enn å sitte tett med vennelaget hjemme på kjøkkenet. Vi desinfiserer. Vi minner om avstand. Vi slår ned på dårlig oppførsel og utenksomhet. Vi passer på våre gjester og tilbyr service og varme i høsten. Vi passer på våre ansatte og verner om vår bedrift så godt det lar seg gjøre.

Alt dette gjør vi for at vi skal få lov å lage mat og skjenke vin til deg. Så min bønn til dere innbyggere: Er du frisk og rask, må du ikke forlate oss i utelivet og kulturlivet helt ennå. Vern heller om oss som gir denne byen farge. Vi har ledige bord, både i dag og i morgen.

Les også: