Gå til sidens hovedinnhold

Det går ikke en dag uten at jeg har en aggressiv bilist tett på bakre støtfanger

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I lys av alt som er blitt sagt den siste tiden om trafikkforholdene i Stubberudveien på Konnerud, ønsker også jeg å si noe om hvordan det oppleves å kjøre her som lovlydig bilist.

Strekningen fra Konnerud til Mjøndalen kjørte jeg tidligere bare en sjelden gang, men etter at vi på tampen av 2019 gikk til innkjøp av en liten hytte langs denne strekningen, er det blitt nesten en daglig fartsvei for meg. Da jeg bor sentralt i Drammen og har hatt stor glede av hytta i løpet av koronatiden som utfartssted og pusterom, har nærheten vært et stort pluss.

Det som imidlertid er blitt et skår i gleden, er den klumpen i magen jeg etterhvert sitter med for hver tur på Stubberudveien. Det går nemlig sjelden en dag uten at jeg har en aggressiv bilist rett på bakre støtfanger når jeg holder meg til fartsgrensen i 50-sonen. Ofte må jeg svinge ut til siden for å la fartsfantomene passere slik at jeg unngår en stygg forbikjøring.

Jeg tenker med gru på hvordan det må være å bo langs denne strekningen på heltid, ha husdyr som ferdes ute eller barn på skolevei. Bare i år har jeg observert flere nestenulykker og et par faktiske utforkjøringer som har endt med store materielle skader.

Det var derfor svært provoserende å lese i Drammens Tidende tidligere i sommer om at ansvarlige myndigheter ikke planlegger sikkerhetstiltak for denne veien da den ikke innbyr til fart.

Innbyr eller ikke – fartsgrensen overholdes, vil jeg påstå, bare unntaksvis. Veien er smal og svingete med bakketopper som hindrer videre sikt langs veien, og jeg gruer meg til den dagen jeg blir vitne til eller involvert i en stygg ulykke på denne strekningen. Her behøves virkelig tiltak, og jeg gir min helhjertede støtte til beboerinitiativer som tar til orde for dette.

Les også

Liss skvatt skikkelig da disse to suste forbi: – De var helt ville i blikket

Les også

Over 130 ble tatt, mens sju mistet lappen: – Da har du kjørt veldig fort

Les også

Gruer seg til datteren må bruke skoleveien der råkjørerne herjer: – Dette er den eneste bremsen vi har

Les også

Braste gjennom garasjen: – Han har erkjent uaktsom kjøring

Kommentarer til denne saken