Din identitet hackes og stjeles på nettet når du minst venter det. Hvordan de såkalte hackerne klarer dette, er vanskelig å forstå for de fleste.

De snor seg som virusormer i den digitale verden, jobber seg forbi hindringer, finner snarveier og løsninger for å komme til målet: Å ødelegge mest mulig på kortest mulig tid.

Dataprogrammet virker ikke lenger, og i verste fall er nettyven blitt deg og tømt bankkontoen din i samme slengen. Og der sitter du med skjegget i den digitale postkassa.

På husveggen henger fremdeles den fysiske postkassa. Så når du har fått dratt skjegget opp av den digitale postkassa, rusler du slukøret ut til postkassa i tre eller metall. Løfter på lokket, og der ligger det to brev. Ett fra politiet og ett fra banken.

Du spretter opp konvoluttene, og der finner du både det nye passet og bankkortet ditt. Brevet med bankkortkoden kom aldri fram til deg, da noen hadde tømt både din og naboenes postkasser i forrige uke. Bare flaks at disse brevene kom fram til rette person, da det er mye som kan skje på veien fra avsender til mottaker – for i dag er selv brevduene tyver.

Spør meg nok en gang. Hvorfor kan ikke passet hentes hos politiet eller sendes rekommandert? Det samme med bankkortet? Særs viktige og personlige dokumenter skal ikke sendes som vanlig post, er nå min mening.

LES OGSÅ: