DRAMMEN: Onsdag kom sesongens første snøfall i vårt distrikt. Både Lier, Norefjell og Haglebu fikk besøk av Kong Vinter. Også torsdag ble folk, denne gangen i Drammen, møtt av et tynt hvitt lag på bakken.

Torsdag ettermiddag har imidlertid det hvite laget smeltet bort i Drammen sentrum. I løpet av de neste to dagene vil temperaturene holde seg jevnt kalde, og fredag kan få litt snø i luften. Vakthavende meteorolog Håkon Mjelstad ved Meteorologisk institutt forteller at lørdagen ser ut til å bli dagen med minst nedbør, og en mulighet for å se solen igjen.

Søndag, derimot, ser nedbøren ut til å komme tilbake.

– Det som kommer da, kommer som snø. Det ser ut til å komme omkring fem centimeter i løpet av søndagen og natt til mandag, kanskje ørlite mer på Konnerud, og det blir alle fall liggende til og med mandagen, sier han.

Kan bli liggende

Bilister på vei til jobb mandag skal derfor ikke se bort fra at de blir møtt av et hvitt lag i veien mandag morgen. Til dem har Mjelstad følgende oppfordring:

– Jeg regner med at folk har skiftet til vinterdekk, hvis ikke må de bytte først. Kjør etter forholdene og beregn gjerne ekstra tid.

Den første dagen hvor snøen legger seg ordentlig, fører tradisjonelt med seg litt kaos i trafikken på Østlandet.

– Det holder med bare en eller to biler på sommerdekk, så blir det trøblete og da går det sent, sier han.

Stort sprik

Selv om tavla på yr.no torsdag ettermiddag viser at Konnerud, viser at det kan komme opp mot 35 centimeter snø fra søndag denne uken og fram til fredag neste uke, forteller meteorologen at det nok ikke kommer til å skje.

– Det er et ganske stort sprik i prognosematerialet om hvor kaldt og hvor mye nedbør som kommer til uken. Det kan bli ganske så rolige forhold og relativt kaldt uten så mye nedbør. Men skulle det snu, ser det ut til å bli mildt og vått, sier han.

Ifølge Mjelstad kan det nok være litt snø i luften i starten av neste uke.

– Men ikke noe som blir store mengder, kanskje én centimeter om dagen. Så får vi se om det kanskje blir noe mer når vi kommer et godt stykke ut i uken. Det er litt enten eller i prognosene, men mest sannsynlig blir det litt mildere enn i helgen og nedbør mer som regn enn snø.