Norges skiforbund skriver fredag kveld i en uttalelse at Det internasjonale skiforbundet (FIS) besluttet i dag at russiske utøvere får delta i internasjonale skikonkurranser.

De russiske utøverne får imidlertid ikke lov til å heise det russiske flagget eller spille den russiske nasjonalsangen på arrangementene.

– Norges Skiforbund, og de lokale arrangørene, vil gjennomføre de kommende arrangementene i tråd med de føringer vi til enhver tid får fra FIS. Skiforbundet verken kan – eller vil – foreta sanksjoner med mindre det følger av en felles internasjonal beslutning tatt av FIS, skriver forbundet i en uttalelse.

3. mars arrangeres skisprinten på Bragernes torg. Fredag har debatten om hvorvidt russiske utøvere bør får delta på sprinten eller ikke. Blant annet har Fremskrittspartiets Ulf Erik Knudsen uttalt til Drammens Tidende at han mener russerne ikke er velkommen til skisprinten og at vi bør ha full idretts- og kulturboikott av Russland.

Russland kan delta med inntil 12 løpere - seks av hvert kjønn.

Det er FIS som avgjør hvem som får stille til start i internasjonale skikonkurranser.

– Norges Skiforbund er ansvarlig for gjennomføring av arrangementene i tråd med FIS sitt regelverk og i tett samarbeid med de lokale arrangørene. Det er også FIS som regulerer hvordan seremonier skal gjennomføres hva gjelder bruk av flagg og nasjonalsanger, skriver skiforbundet.

Saken oppdateres.