DRAMMEN: – Dette er kjempeviktig. Mesteparten av de innsamlede pengene fra næringslivet kommer fordi vi arrangerer dugnader der de oppfordrer sine egne til å donere, sier Nina Paulsen Viland, fylkeskoordinator i TV-aksjonen.

TV-aksjonen 2019 går til Care Norge og skal sørge for at 400.000 kvinner får mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og gjøre sin stemme hørt.

Førstkommende torsdag samles en rekke representanter fra det lokale næringslivet i foajeen på Comfort Hotel Union Brygge. De møtes først til vennlig mingling, men når klokken ringer inn 13.00 er det duket for beinhard konkurranse.

Høyt tempo, stor stemning

De neste to timene bruker de på å jobbe seg nedover kontaktlisten. Formålet er da å få samtalepartneren i den andre enden til å gi en skjerv til årets TV-aksjon.

Det kan bli dyrt for mottakeren i den andre enden. Samtidig er dette også penger som går til et godt formål.

– Det blir intenst med høyt tempo og stor stemning. Så blir det også en konkurranse med premie til den som får inn flest bidrag eller samler inn mest penger, sier Viland.

– Imponerende innsats

Blant årets dugnadsgjeng finner vi blant andre forfatter og tidligere samfunnsredaktør i Drammens Tidende, Odd Myklebust, Trine Jansen fra Kvinner med Kraft og Høyre-topp og næringsmegler Fredrik Haaning. I tillegg stiller blant andre følgende bedrifter opp med telefon i hånd og nettverk å ringe fra: BDO, Trysilhus, Svensson Nøkleby, Godt Sagt og BNM Realist.

I fjor samlet næringslivet over 37 millioner kroner nasjonalt. Nær 99 prosent av bidragene kom fra ringedugnader.

– Næringslivet gjør en imponerende innsats for TV-aksjonen hvert år, og viser et større engasjement for hvert år som går. Det er allerede hundrevis av små og store bedrifter landet rundt som har sagt at de vil bidra på forskjellige måter. Ringedugnadene er en suksessformel som gjør at vi med rette kan kalle TV-aksjonen for verdens største dugnad – også for næringslivet, sier Viland i en pressemelding.

TV-aksjonen NRK

Verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede midler per hode.

Hvert år jobber 7.000 frivillige i hele Norge med aksjonen, og målet er at 100.000 bøssebærere skal besøke alle husstander i landet i løpet av to timer på aksjonsdagen.

TV-aksjonen NRK har vært arrangert hver eneste høst siden 1974 og har totalt samlet inn ni milliarder kroner.

For privatpersoner er det hovedsakelig på selve TV-aksjonsdagen at man kan gi. Organisasjoner, næringslivsaktører og andre bidragsytere kan velge å gi før aksjonsdagen.

Det velges hvert år ut ett konkret formål som TV-aksjonen skal samle inn penger til.

I 2019 er det organisasjonen CARE som får pengene til sitt arbeide for skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

Årets aksjon går av stabelen førstkommende søndag.