Torsdag 14. oktober fikk Norge ny regjering. En rødgrå regjering, sammensatt av Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Dagen før la den da påtroppende regjeringen fram Hurdalsplattformen hvor det står at de i løpet av 2021 skal sette i gang en prosess for å avvikle Viken, hvis fylkestinget vedtar det. Dette er dårlig politikk.

For det første vil en reversering av Viken, å gå tilbake til de tre gamle fylkene, være en dårlig ide. For det er ikke om fylket heter Viken, Buskerud eller Mordor som betyr noe. Det er tilbudene fylkeskommunen tilbyr og kvaliteten på disse tilbudene som er viktig.

Det er ingenting som tyder på at Viken tilbyr dårligere tjenester enn det Østfold, Buskerud og Akershus klarte å gjøre alene. Når vi har bygget opp Viken til en skikkelig fylkeskommune, ønsker den nye regjeringen å kaste over 300 millioner av skattebetalernes penger ut av vinduet ved å reversere storfylket.

Reverseringspolitikken til Sp og Ap vil kun føre til at flere millioner av skattebetalernes penger blir kastet ut av vinduet. Dette er penger som for eksempel kan gå til å styrke utdanningstilbudet, få et bedre kollektivtilbud og forbedre helsetjenestene.

Slik reverseringspolitikk kaller Senterpartiet, slik vi kan se i debattinnlegget til Brita Skallerud og Magnus Weggesrud fra Senterpartiet, for en stor seier for Senterpartiet Det vil ikke være en seier for oss som bruker tilbudene.

Det aller beste hadde vært å avvikle fylkeskommunen som et forvaltningsnivå. Da kan vi gi de oppgavene som fylkeskommunen gjør til kommunen, slik at de kan gjøre den jobben like bra eller kanskje enda bedre. Norge er ikke tjent med for mye byråkrati.

En oppløsning av Viken er, og kommer til å være dårlig politikk for lommeboken til skattebetalerne, innbyggerne og brukerne av tilbudene.

Kjære Støre og Co, gi Viken en sjanse til å leve, og fokusere på tilbudene i stedet.

LES OGSÅ: