Den 15. mai bladde jeg gjennom nyhetene og så overskriften «Vil ha full stans av kvoteflyktninger». Da tenkte jeg med en gang at dette var Frp som nok engang skulle kreve oppmerksomhet.

Men - da jeg kom inn på artikkelen - fikk jeg sjokk. For det var faktisk Høyres innvandringspolitiske talsperson Ove Trellevik som kom med utspillet.

Når vi er i en tid hvor over 70 millioner mennesker er på flukt, og koronapandemien rammer de som har minst hardest, så er det siste Norge trenger to høyrepartier som konkurrerer om å ha strengest innvandringspolitikk.

Høyre har ofte vært et parti som sitter stille i båten når innvandringspolitikk diskuteres, men etter at Siv Jensen stilte krav om færre kvoteflyktninger for å støtte regjeringen, har flere høyretopper tatt til orde for ikke ta i mot noen kvoteflyktninger. I en tid hvor hele Europa prøver å løse flyktningkrisen i Hellas, velger Høyre ett år før stortingsvalget å vise Frp at de kan være like usolidariske som dem. Det er i krisetider sannheten kommer fram.

I likhet med koronakrisen er også flyktningkrisen en global krise, og globale kriser trenger globale løsninger. Høyre har gjennom hele koronakrisen arbeidet mot forslag som hadde gjort hverdagen til de som har minst fra før av bedre. Nå foreslår de atter igjen at de med minst skal betale fordi mattestykket deres ikke går opp.

Dersom Høyre ikke har råd, foreslår jeg at de slutter å gi deres rike onkler milliarder i skattekutt, og heller bruker det på vår felles velferd. Jeg sliter med å forstå hvorfor Høyre faktisk vil konkurrere med politikken til Jon Helgheim og Sylvi Listhaug.

Hva vil egentlig Høyre med sin innvandringspolitikk? Ønsker de mer proteksjonisme, mindre samarbeid og lite solidaritet? Eller ønsker dem å bli en kopi av Frp?

Jeg er stolt av å tilhøre et parti som selv i krisetider viser solidaritet og kommer med gode løsninger. Fordi vi vet at urettferdigheten som finnes ute i verden er bunnløs. Samtidig som Høyre og resten av regjeringen var helt fraværende i debatten om Moria-leiren, måtte Arbeiderpartiet igjen være det ansvarlige partiet. Samtidig som vi skal hjelpe de mest sårbare, må vi også sikre mennesker rent drikkevann, gode sanitærforhold og sørge for at demokratiet ikke faller under som en følge av koronapandemien. Hvor har Høyre vært i de debattene?

Jeg er stolt av å tilhøre et parti som foreslår å øke antallet kvoteflyktninger vi tar imot. Et forslag der vi forplikter oss til FN, men samtidig ber man FN vise vei for å peke ut enda flere sårbare flyktninger Norge kan ta inn. Et parti som i krisetider viser ansvar og solidaritet, og som ikke kommer med useriøse forslag.

Norge er og skal alltid være et land som skal står opp for de svakeste. Derfor er det utrolig viktig å vise ansvar og solidaritet i vanskelige tider. Det viste Arbeiderpartiet under Moria-debatten, mens Høyre satt stille i båten og mente absolutt ingenting.

Les også

i kan ikke lytte til de som skjønnmaler situasjonen fordi noen få innvandrere lykkes i Norge

Les også

Vi kan ikke hjelpe alle, sies det. Nei, hva så. Den barmhjertige samaritan hjalp én