DRAMMEN: Torsdag hadde Statens vegvesen en kontroll av tunge kjøretøy ved trafikkskolen i Drammen. Her ble 53 kjøretøy veid, kontrollert og inspisert.

Det ble foretatt kontroll av dokumenter, teknisk, bruksmessig og kjøre og- hviletid. Stort sett var det meste i orden, men under den tekniske kontrollen ble det funnet et dekk på en tilhenger som var helt utslitt.

– Det som bygger opp et dekk og holder stivheten og styrken i dekket, var helt slitt ned, forteller inspektør Daniel Alexander Hals i Statens vegvesen til Drammens Tidende.

Vogntoget hadde last og kunne lovlig veie 60 tonn.

– Vogntoget er svært trafikkfarlig med et dekk i denne tilstanden. Slitasjen kunne ført til at dekke eksploderte. Det kan gjøre at kjøretøyet går ut av kurs, og derfor resulterer i en stygg ulykke. Spesielt sårbare er motorsyklister og andre myke trafikanter, sier Hals.

LES OGSÅ: Julian (18) kjørte ut på vei til skolen: – Fikk fullstendig sjokk¨

Luket han ut

Thore Paulsen er overingeniør i Vegvesenet, og det var han som stoppet dette vogntoget.

– Sjåfører skal rutinemessig ta seg en runde rundt kjøretøyet hver dag. Vi spurte han om dette hadde blitt gjort, og sjåføren svarte ja. Så viste vi han dekket, sier Paulsen.

Mannen forklarte at det hadde skjedd en glipp, og et firma kom for å skifte dekk med en eneste gang. Sjåføren fikk en bot på 2.000 kroner.

– Han syns det var trasig at han ikke hadde oppdaget det selv, sier Paulsen og forteller at en lastebil enkelt kan slite ut et dekk i løpet av en sesong.

– Det er derfor må man sjekke, og det burde vært byttet ut for lenge siden. Det var et greit bidrag for trafikksikkerheten å få luket han ut, sier Paulsen.