Dette er ikke forelskelse, det er skolebarn i klimastreik

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hjertet begynte å banke fortere og fortere. Jeg kjente håret reise seg på hele kroppen mens gåsehuden tok over den glatte huden under vinterjakka. Kroppen ble varm og adrenalinet kicket inn.

Nei, dette var ikke forelskelse. Nei dette var ikke kulden. Dette var følelsen av lykken over å se skolebarn marsjere mot Eidsvolls plass med plakater og rop for en bedre klimapolitikk klokken ni på morgenen.

Vi har ingen planet B!

Da jeg skrev dette var tusenvis av skoleelever i demonstrasjon over hele Norge. Bare i Oslo var det ventet minst 10.000 elever for å streike for klimaet. Det var ventet at opp mot 20.000 skolebarn droppet skolen for å gå i streik. Også mange drammensungdom hadde reist fra Drammen til Oslo for å ta avstand fra landets nåværende klimapolitikk.

Det var et historisk øyeblikk der unge stod opp, droppet skolen, tok tak i en av de største utfordringene samfunnet står ovenfor, og sa klart og tydelig at politikerne har sviktet med å skape et klimavennlig samfunn.

  • «Vår fremtid, deres ansvar!»
  • «Gjør noe nå før det er for sent!»
  • «Syk klode gjør meg syk i hodet!»
  • «Tomme ord redder ikke fremtiden vår!»
  • «Jorda har feber!»
  • «Vi har ingen planet B!»

Dette var noen av dusinvis av plakater å finne på Eidsvolls plass i Oslo tidlig på morgenen, der flere unge hadde overnattet for å delta i klima-streiken. Engasjementet er til å beundre, og et tegn på at politikerne har fått sove lenge nok. Det er som fjerdeklassinger på Vålerenga skole sa, «vi er her fordi vi vil vise politikerne at vi vil at de skal gjøre mer».  

Lytt til skolebarna, de vet bedre enn voksne politikere!

Det er den tøffe svenske Greta Thunberg (16) som startet protestbølgen i fjor. Hennes mot og engasjement har skapt ringvirkninger. Hennes mot og sinne rettet mot uansvarlige voksne har generert til 1,5 millioner barn over hele verden. Engasjementet og rastløsheten for en rask endring i klimapolitikken ble kjent fysisk på kroppen der på Eidsvolls plass da skolebarna hoppet i takt og ropte klart og tydelig at det ikke er business as usual. For gjør vi ikke nå får vi aldri gjort noe. For «hva er vitsen med å utdanne seg, når vi ikke har en fremtid?», som skolebarna sa i sin protest.

Hør på ungdommen, de fortjener at fremtiden ikke blir ødelagt på grunn av mangel av tiltak fra voksne politikere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags