MJØNDALEN: Det skjedde under en åpen pressekonferanse i VIP-lokalene på Consto Arena.

I forrige uke erfarte Drammens Tidende at tidligere Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen ble ny sportssjef i Mjøndalen Fotball. Mandag ble det altså definitivt klart.

BP går fra å være hovedtrener i Strømsgodset Toppfotball til å bli sportssjef for erkerivalen MIF. Han ansettes i en hundre prosents stilling, og skal ha et sportslig ansvar for både topp og bredde i fotballen i idrettsforeningen. Ikke bare for A-laget i 1. divisjon.

LES OGSÅ: Legende sammenligner Lucas (22) med italiensk superstjerne: – Han er litt Tomba-type

Siste brikken

Etter avgangen til Berenike Wulfsberg som daglig leder/markedssjef i august har Mjøndalen Fotball endt opp med å jakte på både ny daglig leder og sportssjef. MIF har ikke hatt noen sportssjef det siste drøye året.

Kjetil André Bergh var en stund konstituert daglig leder, men fikk jobben permanent nylig. Den siste brikken var sportssjef-jobben, som ble BP.

Kevin Nicol har også blitt hovedtrener permanent. Skotten overtok treneransvaret i 1. divisjonsklubben etter at Vegard Hansen fikk sparken i august. Etter 17 år som trener for de brune.

Gikk av som SIF-trener

I november ble det klart at Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen ga seg om hovedtrenere i SIF. Serieavslutningen i Eliteserien mot Bodø/Glimt på Marienlyst (4-2-tap og 12. plass) ble duoens siste.

Bjørn Petter Ingebretsen har tilbakelagt sin tredje periode som hovedtrener for Strømsgodset Toppfotballs eliteserielag. Først fra 2015-2016, og deretter fra 2018–2019. Siden april i fjor har BP vært hovedtrener sammen med Håkon Wibe-Lund. Ingebretsen har holdt en lav profil utad i 2021 og 2022, mens Wibe-Lund har vært i søkelyset og tatt seg av stort sett alle intervjuer.

PS! Bjarne Kortgaard Ingebretsen, sønnen til BP, er for øvrig assistenttrener i MIF.