KONGSBERG/VESTFOSSEN: John Christian Elden, forsvareren til politibetjenten på Kongsberg som er tiltalt for vold mot Kevin Simensen, Marius Stormo og Kristian Teigen, mener politiet på sin side er forhåndsdømt og at politiet ble drapstruet den aktuelle natta.

En annen politibetjent er under etterforskning som følge av at vedkommende slettet opptak på telefonen til Marius Stormo etter hendelsen. Det er også opprettet en sak hos Spesialenheten når det gjelder rapportskrivingen etter hendelsen.

Dagbladet har fått tilgang til fire egenrapporter fra hendelsen på Kongsberg, i tillegg til anmeldelsen mot Kevin Simensen.

Avisa skriver onsdag at rapportene kommer fra to politiførstebetjenter, samt to politibetjenter. Rapportene og anmeldelsene er ikke fra den nå tiltalte politibetjenten.

– Sa han ønsket å drepe oss

Den kvinnelige politibetjenten som var på stedet, skriver i sin rapport at politiet ikke får kontroll på situasjonen før etter at en tredje patrulje kommer til stedet, skriver Dagbladet.

I rapporten avisa har fått tilgang på, skriver kvinnen at Kevin Simensen motsatte seg den tiltalte politibetjentens forsøk på å oppnå kontroll, og at situasjonen eskalerte drastisk.

– Min oppfatning av Kevin var at han var ekstremt aggressiv, og ga ingen tegn på overgivelse, står det i rapporten.

Kvinnen skriver videre at Kevin fikk klare pålegg om å trekke seg unna, hvis ikke ville han bli slått av batong. Hun skriver også at hun ble truffet i høyre hånd av batongen i et forsøk på å få kontroll på Kevin Simensens armer mens kollegaen slo med batongen.

– Under pågripelsen uttalte Kevin flere ganger at han ønsket å drepe oss. Han kom også til stadighet med utallige ukvemsord, skriver kvinnen i rapporten.

Ifølge Dagbladet er hennes rapport nevnt i påtalegrunnlaget fra Spesialenheten, der rapporten hennes beskrives som en rapport med påstander det vanskelig kan være bevismessig dekning for.

– Dumt av meg å slette filmen

En annen politibetjent skriver i sin rapport at Kevin Simensen utad ble oppfattet som en trussel mot den tiltalte politibetjenten.

Også denne politibetjenten skriver i sin rapport at Kevin skal ha kommet med drapstrusler mot politiet den aktuelle natta.

Politibetjenten som er under etterforskning for å ha slettet bevis, er ifølge Dagbladet en erfaren politiførstebetjent. Han sier i rapporten sin at telefonen til Marius Stormo var ulåst, og at han slettet filmen på telefonen.

– Sett i ettertid var det dumt av meg å slette denne filmen, men tanken med å slette den var å opprettholde personvernet til siktede Simensen. Det er gode overvåkingskamera på Esso som mest sannsynlig har fanget opp hele/deler av hendelsen.

Den fjerde politibetjenten som er involvert i hendelsen skriver i sin rapport at han møtte på Kevin Simensen i køen på utestedet Privat i Kongsberg, og at han der virket skuffet over at han ble nektet inngang. Likevel skal Kevin ha vært rolig og lyttet når politiet snakket til ham.

Da politibetjenten ble tilkalt til Esso Deli De Luca en drøy time senere, kjente han igjen Kevin Simensen fra de møttes på utestedet.