DRAMMEN: Mandag ettermiddag kom, etter det Nettavisen får opplyst, Norges Fotballforbunds (NFF) konkludering i varslersaken mot tidligere SIF-trener Henrik Pedersen. Forbundet reiser ikke påtale etter anmeldelsen fra klubben. Saken er blitt behandlet i forbundets doms- og sanksjonsutvalg.

Pedersen selv sier følgende i en pressemelding, like etter at avgjørelsen ble offentliggjort:

– Jeg er glad og lettet over at denne prosessen nå er over, og svært fornøyd med at jeg nå – helt og fullt – kan fokusere på fotballen og trenergjerningen igjen. Det har vært noen meget belastende måneder for hele familien, og vi er svært glade for at vi nå kan legge denne saken bak oss, sier Henrik Pedersen.

– Vi har gjennom prosessen opplevd mye støtte og varme fra mange i fotballfamilien, fra naboer, fans og spillere som er glade i Strømsgodset – en støtte vi er enormt takknemlige for. Nå legger vi denne saken bak oss, og ser fram til å åpne et nytt kapittel. Hvor neste stoppested blir, er per i dag uvisst. Men jeg er allerede oppe på hesten igjen, og vil trene en klubb raskest mulig, fortsetter han.

– Selv om jeg fra første dag disse beskyldningene ble rettet mot meg har vært 100 prosent trygg på mine holdninger og verdier, har det vært en tøff påkjenning å leve med disse beskyldningene. Jeg har alltid stått klippefast på nulltoleranse for enhver form for fordommer eller diskriminering av hudfarge, etnisitet, kjønn, legning eller religiøs overbevisning, sier Henrik Pedersen.

PS! Drammens Tidende har foreløpig ikke fått tak i Elisabeth Lohk, fungerende styreleder i Strømsgodset Toppfotball. Magne Nilsen, SIFs mediesjef, melder at klubben ikke vil kommentere saken før det i tilfelle blir bekreftet fra Norges Fotballforbund.