Dette sier kommunen til serveringsstedene som har åpnet

Skutebrygga er et av serveringsstedene som har åpnet etter korona-stengingen. På åpningsdagen fredag tok flere turen for å nyte sol og servering.

Skutebrygga er et av serveringsstedene som har åpnet etter korona-stengingen. På åpningsdagen fredag tok flere turen for å nyte sol og servering. Foto:

Flere har allerede åpnet, mens noen holder fortsatt korona-stengt. Kommunen har nå utarbeidet en liste med 13 råd til Drammens restauranter.

DEL

DRAMMEN: Skutebrygga åpnet fredag og folk strømmet til uteserveringen. Med to meter avstand har restauranten plass til 50 gjester inne og 100 ute. Til vanlig er det plass til 300 ute.

Flere andre har også åpnet, og fredag fortalte Ane Hellebust at Lizzi's pizza gjenåpner sin uteservering denne helga. Se full oversikt over hva restaurantene i og rundt sentrum gjør her.

– Uhyre viktig å ha fokus på smittevern

Virksomhetsleder for helsetjenester i kommunen og leder av smitteverrådet, Madli Indseth, oppfordrer serveringsstedene til å tenke gjennom hvordan de skal tilrettelegge åpningen for ansatte og gjester. Det skriver Drammen kommune på sin hjemmeside.

Indseth sier hun er trygg på at det å gjenåpne ikke er problematisk hvis man følger rådene, men:

– Det er jo uhyre viktig å ha fokus på rådene for smittevern slik at det ikke genereres noen flere smittetilfeller om noen spisesteder velger å gjenåpne, understreket hun torsdag.

Kommuneoverlege John David Johannessen sa under kommunens pressekonferanse fredag at de har fulgt nøye med på om restauranter overholder smittevernrådene, og at det er noe de kommer til å fortsette med.

– Vi ønsker i Drammen at det skal være mulig å gå ut og spise. Vi vil gjerne det. Derfor vil vi gjerne slippe å måtte stenge noen spisesteder. Det står ikke på ønskelista i det hele tatt, sa han.

13 råd

Drammen kommune skriver på sin hjemmeside at serveringssteder hvor det serveres mat, kan holde åpent dersom grunnleggende krav til smittevern ivaretas, og utdyper:

– At grunnleggende krav til smittevern ivaretas, innebærer at virksomheten skal sørge for at besøkende og personell kan holde to meters avstand, at den har utarbeidet rutiner for god hygiene og godt renhold, og at disse rutinene blir overholdt.

Kommunen har også utarbeidet en liste med 13 råd til serveringssteder som har åpnet, og til de som planlegger å åpne:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken