DRAMMENSOMRÅDET: Mandag regnet det jevnt og trutt gjennom hele dagen.

Og blir det slik vakthavende meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt ser i prognosene sine, blir det nok ikke solskinn med det første.

– Det er vel en forholdsvis grå uke vi har i vente. Jeg tror ikke det blir mye sol fremover, sier hun til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Mattilsynet innfører portforbud etter funn av mange døde fugler

Mest regn mandag

For det blir stort sett grått vær og regn også tirsdag. Fremover blir det ikke hele dager med regn, men til litt og fra, melder meteorologen.

– Men det blir mye grått, og perioder med nedbør og tåke.

Regnet som kommer er ikke i store mengder, opplyser Berger. Hun sier at det resten av uka kommer mindre mengder enn det som har kommet på ukas første dag.

Når Drammens Tidende snakket med meteorologen, sier hun at det foreløpig er kommet mellom åtte og ti millimeter i drammensområdet løpet av dagen, hvor tallet lå på 10,3 på Konnerud.

– Snø enkelte steder

Temperaturene er dog stigende mot helgen. De første dagene av uka ligger det på under ti grader, men torsdag og fredag vil plussgradene være noe høyere.

Som følge av at det er en del skyer på himmelen, tror ikke meteorologen at temperaturen holder seg på plussgradene fremover – også på nattetid.

– Hvis det er klar vær på nattetid synker temperaturen en god del, men når skyene ligger der forsvinner ikke varmen.

Og kommer det snø? Svaret er nei for drammensområdet. Da må man høyt til fjells, meddeler Berger.

Dog sier hun at bilistene bør ha vinterdekk på bilen dersom de skal kjøre over fjellet.

– Det er snø på enkelte steder ved fjellovergangene.