DRAMMEN: Ved kampslutt ble André B. Kristensen omfavnet av lagkamerater. Han hadde da akkurat reddet et godt frikast fra Kennie Boysen. Det stoppet tabelltoer Runar fra å kjempe seg til uavgjort, og DHK overtok 2. plassen.

- Jævlig deilig, var Kristensens kommentar til dhk.no, etter at han fikk spørsmål om hvor deilig den siste redningen var.

- Jeg følte vi hadde god kontroll på Runar hele veien, men så kom de tilbake. Så synes jeg vi var litt uheldige som slapp de innpå i sluttminuttene. Men så klarte vi å hale seieren i land, og det var helt riktig. For noe annet hadde jeg følt ville vært et ran, fortsetter målvakten til klubbens nettside.

Drammen Håndballklubb sto med tre tap på sine fire siste seriekamper. Alle kom mot klubbens antatt tøffeste rivaler: Kolstad, ØIF Arendal og Elverum. Onsdag ble trenden endelig brutt.

Runar hadde kun avgitt poeng én gang i høst, men i Drammen kom de til kort - foran 1.000 tilskuere i Drammenshallen. Både før og etter hvilen greide gjestene å redusere en stor luke.

Vertene i føringen

I første omgang ledet Drammen på et tidspunkt 12-6. Likevel var det kun to mål som skilte lagene før sidebytte (15-13).

– Det er to topplag som møtes. Ofte er det sånn at når det ene laget får en god start, så vil det jevne seg ut etter hvert, sa Drammen-trener Kristian Kjelling til TV 2 i pausen.

Viktor Norberg ble hjemmelagets toppscorer med seks mål, mens Sander Myklebust noterte sju for Runar.

I andre omgang gikk det i bølger i starten, men så satte DHK inn støtet med mye flott angrepsspill - pluss utmerket keeperspill av André B. Kristensen. Sindre Aho fant Kristian Rammel med et kunst-innspill halvveis i omgangen. Sistnevnte scoret og ga hjemmelaget en 23-17-ledelse.

LES OGSÅ: Håndballproffen Gøran (32) legger opp, og gleder seg til familielivet i drømmehuset: – Vi trives ekstremt godt her

Johnsen debuterte

Drøye minutter før slutt ledet Drammen HK med fem mål, men så startet Runar en voldsom sluttspurt. Sandefjord-laget var plutselig ett mål bak da det gjensto 50 sekunder.

Runar hadde også muligheten til å utligne til 29-29 i sluttsekundene, men DHK-målvakt André B. Kristensen ble den store helten da han reddet skuddet fra Kennie Boysen tre sekunder før slutt.

DHK kunne dermed juble for 29-28-seier.

Trym Johnsen, på utlån fra svenske Kristianstad, debuterte for Drammen HK og bakspilleren scoret tre mål.