DRAMMENSHALLEN: Drammen Håndballklubb lå foran med fire mål i lange strekk etter pause, men avslutningen ble intens. Kjappe scoringer på rappen tok Elverum opp på 31-31 med underkant av fem minutter igjen.

I sluttsekundene scoret Dominik Máthé vinnermålet. Det var et hardt slag for et DHK-lag som ikke hadde ligget under siden åpningskvarteret.

– Det var en fantastisk kamp av oss, og vi leverte 60 minutter flott håndball i en veldig god eliteseriekamp. Jeg sa til spillerne i garderoben at de var dritgode, og at jeg var stolt av det de leverte. Vi scoret nok mål, men vi klarte ikke demme opp for deres spill det siste kvarteret , sier DHK-trener Kjelling til dhk.no.

Ledet nesten hele kampen

Vertene var foran med fire mål i lange strekk etter pause, men avslutningen ble intens. Kjappe scoringer på rappen tok Elverum opp på 31-31 med underkant av fem minutter igjen.

I sluttsekundene scoret Dominik Máthé vinnermålet. Det var et hardt slag for et Drammen-lag som ikke hadde ligger under siden åpningskvarteret.

Matchvinneren ble så glad etter sluttsignalet at han stormet opp på tribunen for å feire med bortesupporterne.

– Det betyr så mye. Vi ønsket å starte med seier, og vi klarte det. Det var en veldig vanskelig kamp. Vi var ikke forberedt på at det skulle bli så vanskelig, sa Máthé til TV 2.

DHK-spiller med ti mål

DHK ledet 20-17 etter første omgang. Der hadde gjestene fra Elverum vært hvassest i starten, men falt bakpå etter 12-12-utligningen. Først helt på tampen greide tittelforsvareren å presse fram ledelse og seier.

Máthé ble Elverums toppscorer med ti mål. Ungareren fikk et tosifret antall med fulltrefferen som sikret Elverum alle poengene i en duell mellom lag som er tippet å prege toppen av tabellen.

Hermann Vildalen noterte ti DHK-mål og ble vertenes toppscorer i sitt offisielle comeback for drammenserne.

– Vi spilte veldig bra, og hadde god kontroll. Men så ble vi kanskje litt stresset, og fant ikke helt balansen med det å holde ballen i gang for å få tiden til å gå, og det å være offensive nok til å komme til de gode sjansene, uttaler Vildalen til klubbens nettside.

Sist sesong ble Elverum kåret til mester med 22 poeng etter kun tolv spilte kamper. Koronasituasjonen gjorde at sesongen måtte avbrytes, og det ble heller ikke et sluttspill. Drammen ble ligatreer med 15 poeng.

Kampfakta Drammen HK-Elverum

Håndball. Eliteserien menn:

Drammen HK – Elverum 33-34 (20-17).

Drammenshallen – 507 tilskuere.

DHK: Sander Drange Heieren og Andre Bergsholm Kristensen – Kristoffer Raastad-Hoel 1, August Baskår Pedersen 9, Sindre A. Aho , Hermann Gabriel Vildalen 10, Ola Romsaas ,August Olsen Storbugt 1 , Viktor Petersen Norberg 3, Markus Foslund Niva , Gøran Sørheim 1, Oskar Olafsson 3, Ola H. Lillelien 2, David Kalvø Valderhaug .
Toppscorer Elverum: Dominik Mathe 10.

Dommere: Lars Jørum og Håvard N. Kleven.