To strake tap betyr at DHK kan ryke ut etter duellen i Drammen fredag 20. mai. En sammenlagtvinner blir kåret etter prinsippet om best av fem kamper.

Mandag fulgte lagene hverandre tett i starten, men ØIF Arendal rykket på stillingen 8–7. Vertene tok med seg 20–15 inn i garderoben.

Drammenserne reduserte luken utover i andre omgang, og Kristian Kjellings menn var ett mål bak med vel sju minutter igjen. Men de kom aldri à jour.

– Ut fra forutsetningen er jeg stolt av de spillerne vi hadde på banen i kveld. De la ned en voldsom innsats, og vi viste i dag at vi ikke er så langt unna. Klart det merkes å miste eliteseriens toppscorer (Hermann Vildalen) og Viktor Norberg som ofte står 60 minutter med stort ansvar for oss dagen før kamp. Da var det bare å skrinlegge en del av det taktiske vi hadde på blokken, sier trener Kristian Kjelling til dhk.no.

– De som spilte leverte en heroisk innsats. Det var en fremragende andre omgang av gutta, og vi tar med oss mye positivt inn i spillepausen fram til kamp tre den 20. mai, legger han til.

DHK tapte den første kampen 29–34 i egen hall.

Elverum tok i helgen første stikk i sluttspillserien med Nærbø. Tirsdag møtes lagene på nytt på Jæren.

Kampfakta, 2. semifinale sluttspillet:

ØIF Arendal – Drammen HK 33–31 (20–15)

Sparebanken Sør Amfi – 1401 tilskuere.

Dommere: Lars Jørum og Håvard Kleven

. DHK: Sander Drange Heieren og André Bergsholm Kristensen – August Baskår Pedersen 3, Sindre Aho 9, Hermann Gabriel Vildalen, August Olsen Storbugt, Viktor Petersen Norberg, Markus Foslund Niva 2, Gøran Sørheim 5, Espen Gommerud Våg 2, Oskar Olafsson 8, Ola Hoftun Lillelien 2, Theodor Sjøgren.

Toppscorer ØIF Arendal: Fredrik Børm 8.