Spanne klar for Wisla Plock

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Det er nå offisielt at DHKs Christian Spanne har skrevet under en toårskontrakt med polske Wisla Plock.

DEL

DRAMMEN: Det har tydeligvis ikke skremt Christian Spanne at Wisla Plocks beste spiller Arkadiusz Miscka (32) også er høyrekant. Miscka har denne sesongen scoret 155 mål, flest av Plock-spillerne.

– Jeg kom som ung jypling til DHK, og hadde etablerte og rutinerte Geir Oustorp som konkurrent, og skal nok takle dette også, mener Spanne.

LES OGSÅ: Her er tidenes DHK-lag

Spanne slutter seg til Wisla Plock 1. juli.

Klubben ble nummer to i den polske eliteserien, slått på målforskjellen av vinneren Vive Kielce. Lørdag spiller Wisla Plock den andre semifinalen mot MMTs Kwidzyn etter å ha vunnet hjemmekampen hele 32–20.

LES OGSÅ : Nordhagen gir seg

Klubbpresident Andrszej Miszcynski er veldig fornøyd med nysigneringen, og forteller i et intervju til Radio Plock at det var et bevisst valg i arbeidet med å bygge opp et slagkraftig lag.

– Vi bygger et lag med en erfaren og en ung spiller på hver spillerplass. Spanne er både ung og erfaren, han har spilt internasjonale kamper under press og han har ambisiøse mål, sier Miszcynski.

Klubbpresidenten er også veldig klar på hvorfor han valgte en norsk spiller med europacup- og landslagserfaring.

– De er alltid godt trent, og Spanne har i tillegg et stort teknisk register. Jeg har selv sett ham i flere kamper, røper presidenten til den polske radiokanalen.

Landslagets Vegard Samdahl spiller i Wisla Plock, men kilder i polske medier spekulerer i at han er på vei bort, og at hans neste klubb kan bli norske Haslum.

Plock har dansk trener, en dansk veteranmålvakt og en svensk venstrekant som Spanne har møtt ofte opp gjennom årene i aldersbestemte landslag.

– Jeg fikk et veldig godt inntrykk av treneren da jeg var nede og besøkte klubben, og det er spesielt viktig når man velger en utenlandsk klubb, sier Spanne.

Wisla Plock har i tillegg en russer, en serber og to slovenere på lønningslistene denne sesongen.

Artikkeltags