19-åringen skrev i fjor en toårskontrakt med vestlendingene, med en åpning for å avslutte samarbeidet etter én sesong.

Den sjansen har han benyttet seg av, og i en tid nå har han forhandlet med serieleder DHK om kontrakt.

– Det var vanskeligere enn jeg trodde å flytte hjemmefra, og med hjemlengsel var det ikke så vanskelig da DHK kom på banen, forteller Utengen.

Benyttet sjansen

Han har trivdes på treninger og i kamp, og får med seg både mer erfaring og sportslig utvikling i bagasjen hjem.

– Etter en start med litt benkesliting, fikk jeg sjansen da laget fikk mange skader. På slutten nå har det gått veldig bra, mener unggutten.

Han har scoret 21 mål på de tre siste kampene, og er mestscorende i Haugaland med sine 60 mål på 16 kamper. På toppscorerlisten i eliteserien er han nummer elleve blant de spillerne som ikke står registrert med syvmeterscoringer.

Utengen er, sammen med kameraten Martin Gravdal Haldorsen og Sindre Rødeseike, de eneste som har spilt alle Haugalands kamper denne sesongen.

– Nå har jeg fått det slik jeg ønsker, og med spill i DHK kan jeg bo hjemme, sier han.

Fornøyd

Eivind Nygård, daglig leder i DHK, er fornøyd med at de har klart å hente hjem en lokal spiller med eliteserieerfaring.

Utengen passer perfekt inn i lagets profil, og da Marcus Litborn signaliserte at han ville hjem til Skövde ved sesongslutt, gikk telefonen til Utengen.

– Vi ønsket oss Fredrik i fjor også, men han ble forespeilet spilletid i eliteserien i Haugaland, og valgte dem. Vi var selvfølgelig klar over potensialet hans, men der har han utviklet enda raskere enn det vi trodde, sier Nygård.

Han spår at Utengen og Gøran Sørheim er to spillere som vil prege norsk eliteseriehåndball i årene fremover.

Begge har vokst enormt som spillere denne sesongen, og var da også med på den siste juniorlandslagssamlingen i Skien i forrige uke. Det laget skal ut i EM-kvalifisering i april.

Strand lagt på is

I og med at DHK når har hentet en ny, ung midtspiller, er prosjektet Kjetil Strand lagt i skuffen.

– Vi fikk en liste av agenten til Strand med ting som måtte falle på plass for at han skulle velge DHK, og vi kan vel si nå at det ikke er realistisk for oss å hente ham, sier Nygård.

DHK fortsetter imidlertid jakten på en venstrehendt bakspiller, en erfaren spiller som kan være forsvarssjef sammen med Joakim Andre Hykkerud. Etter det Drammens Tidende erfarer kan denne spilleren være på plass allerede før helgen.

PS. Det kan også en ny avtale med trener Marinko Kurtovic være.