Temposterke DHK klatret til topps

Solid spill: Gøran Sørheim leverte en sterk kamp i Bodø.

Solid spill: Gøran Sørheim leverte en sterk kamp i Bodø. Foto:

Gøran Sørheim er tilbake i DHK og stortrives. Onsdag storspilte han da Bodø ble slått 31-27 borte, og drammenserne klatret til topps på tabellen.

DEL

DRAMMEN: Nå troner DHK alene på topp. Kun Bækkelaget kan passere etter andre serierunde med en kamp mindre spilt.

Det er tidlig, veldig tidlig, men det de leverte mot Bodø onsdag kveld var til tider imponerende. Og Gøran Sørheim imponerte stort gjennom hele kampen.

– Det er deilig å være tilbake her. Vi spiller litt rotete i perioder, men klarer også å prestere skikkelig tempohåndball. Da er det veldig vanskelig å følge oss, og Bodø slet med tempoet vårt i de periodene i dag, sier Gøran Sørheim.

Han har vendt tilbake fra Sønderjyske i Danmark hvor han har spilt i tre år, og gleder seg over mer spill i DHK-trøya etter flere år i klubben tidligere.

God oppkjøring – god start

– Som lag var vi gode sammen. Vi løper mye, og mot slutten ble Bodø slitne. Vi har hatt en god oppkjøring og vi har hatt en god seriestart. Dette kan bli moro, sier Sørheim.

Han får også skryt av trener Kristian Kjelling.

Gøran var kjempegod og kampens store spiller. Han tar ansvar når det butter, sier Kjelling, som beskriver kampen som litt rotete.

– Det var en viktig seier. I perioder spilte vi rotete, spesielt på slutten av første omgang. Da var det ikke optimalt, sier Kristian Kjelling.

Men rotet til tross. Mye var veldig bra, og DHK struttet av selvtillit i perioder. Gøran Sørheim satte inn Drammens HKs første mål i kampen, og leverte totalt syv scoringer i nord. Han viste klasse, med både teknikk, fart og solide avslutningsferdigheter.

Viste seg fram

Gjestene fra Drammen lå under til pause, men etter rundt 40 minutter viste Sørheim seg skikkelig fram. Han var sterkt delaktig i at DHK tok tilbake en ledelse de hadde i store deler av første omgang. Sørheim satte sikkert inn 24–19 etter 43.43.

Derfra og ut eide gjestene kampen, og Erik Johannes Hippe leverte også solid spill. Han stanset på åtte mål.

Hippe satte inn 29–23 åtte minutter før full tid, og bidro med det sterkt til at DHK fikk nødvendig arbeidsro kampen ut. DHK roet rutinert ned tempoet og spilte angrepene ut. Dermed ble det full pott i Bodø.

Taktisk smart var også en timeout trener Kristian Kjelling tok på stillingen 28–23 etter rundt  50 minutter. BHK øynet et ørlite håp om poeng, men etter timeouten gjorde DHK alt riktig.

Solide straffer

Aksel Horgen var bunnsolid fra sjumetersmerke, og satte inn fem av fem straffer han tok. Totalt endte han på åtte mål.

Dermed har Drammen HK banket inn 62 mål på sine to første seriekamper. De vant 31–24 over FyllingenBergen i seriepremieren.

Etter 6.53 sørget Joakim Hykkerud for 8–4 til DHK etter en særdeles målrik kampstart. Bodø hang rett og slett ikke med i svingene hver gang DHK spilte på maks.

Først da tempoet falt utover i første omgang maktet hjemmelaget å score. De knappet inn til 8–10 etter 15 minutter. Bodø jobbet og fikk kampen inn i sitt spor utover i omgangen, og tok pause med  14-13-ledelse etter to susere på tampen av omgangen.

Viktige redninger

Kristian Kjelling tok Matias Kolstad Holm av banen etter hvilen, og satset på Andreas Björkman-Myhr mellom stengene. Det ga også resultater. Han vartet opp med flere viktige redninger.

– Det er ingen dramatikk i dette. Vi vil matche begge to på et høyt nivå, og bytter på hele tiden, sier Kjelling.

DHK topper i øyeblikket tabellen, og i neste serierunde onsdag 27. september venter  Nøtterøy hjemme. Men først er det Haugaland i cupen.

Bodø-DHK

Eliteserien, håndball, menn

Bødø-DHK 27-31 (14-13)

Bodø Spektrum - 1.511 tilskuere

Dommere: Eskil Ahn Braseth og Leif Andre Sudet.

DHKs lag: Mathias Kolstad Holm, Erik Alm (1), Kristoffer N. Olsen, Hermann Vildalen, Joakim Hykkerud (6), Andreas Björkman-Myhr, Thomas Horneland Boilesen, Gøran Sørheim (7), Espen Gommerud Våg, Erik Johannes.Hippe (8), Aksel Horgen (8), Oskar Olafsson (1), Lasse Larsen, Ola Hoftun Lillelien.

Bodøs toppscorer: Djorde Djekic

Utvisninger: Bodø: 2x2 min. DHK 3x2 min.

DHKs beste:

3 poeng: Gøran Sørheim

2 poeng: Erik Johannes Hippe

1 poeng: Aksel Horgen

I to andre eliteseriekamper vant Fyllingen 32-24 over Sandnes på hjemmebane, mens Haslum og ØIF Arendal spilte 21-21 i Bærum. DHK topper tabellen etter to serierunder.

Artikkeltags