Reddet poengene

TOPPSCORER:  Øyvind Frigstad scoret på ti av 14 skudd, og ble mestscorende mot Stord.

TOPPSCORER: Øyvind Frigstad scoret på ti av 14 skudd, og ble mestscorende mot Stord.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Øyvind Frigstad storspilte, og reddet DHK fra et pinlig nederlag med sine ti spillemål.

DEL

STORD: Øyvind Frigstad ble den store redningsmannen da DHK vant sin andre kamp på rad med 30-29-seieren borte over Stord. Hjemmelaget fikk aldri noe tak på den venstrehendte bakspilleren som scoret ti ganger på sine 14 skuddforsøk.

Allerede nedrykksklare Stord spilte med lave skuldre og mye entusiasme, men orket ikke helt å fullføre kampen. Stordabuene satset, som DHK, veldig foran denne sesongen, men halvveis manglet de både penger og poeng, og da ble både trener og fire spillere sendt på dør. Dermed mønstret de et veldig ungt lag mot DHK i den nest siste serierunden.

Likevel ledet de på det meste med fem mål, men de orket ikke helt å fullføre kampen. Kreftene tok slutt, skuddene ble svakere og de måtte gamble litt i forsvarsspillet på slutten da de havnet bakpå. Og dermed var det et par av DHKs mest rutinerte spillere som ble avgjørende da DHK til slutt vant 30–29.

Snudde kampen

For da det dro seg til det siste kvarteret, var det Kennie Boysen og Johannes Hippe som holdt hodene kaldest. Hippe skjøt DHK i ledelsen for første gang til 24-23, og Boysen scoret både nummer 29 og 30. Samtidig hadde målvakten Mathias Kolstad Holm fått noen redninger etter en råtten førsteomgang der han ble byttet ut etter 20 minutter.

Det var nok til å snu kampen der Stord ledet i 45 minutter. Men der de aldri var i ledelsen det siste kvarteret. Da var DHK smartest.

For det ble en kamp der begge trenerne utfordret hverandre med taktiske finurligheter. Stord klistret et frimerke på Rein Havang fra start, og da svarte Kristian Kjelling med å ta ut Kolstad Holm og spille med sju utespillere i angrep. På den måten spilte DHK overtall seks mot fem, mens Havang og frimerket sto på midtstreken og overvåket det hele.

DHK på sin side vekslet mellom sitt veldig offensive forsvarsspill og et spill med frimerke på Stords bestemann, Mario Matic, uten at det stoppet ham noe særlig. Lenge var det bare han og Fredrik Haaland som scoret for hjemmelaget, men etter hvert meldte også veteranen Jesper Traberg seg på.

DHK lyktes ikke spesielt med noe i denne kampen. Det ble smått med kollektivt spill på grunn av alt taktikkeriet, og det hele ble avgjort på noen fine kombinasjoner, men mest på individuelle ferdigheter. Og der hadde DHK mest å by på da kampen ble avgjort de siste 15.

LES OGSÅ: Sluttspillhåpet lever for DHK

Viktig DHK-seier 

Det kan ikke ha vært så lett å være DHK-spiller denne sesongen

Det kan ikke ha vært så lett å være DHK-spiller denne sesongen DHK parkerte i Bergen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken