DRAMMEN: På onsdag forrige uke fikk Drammen kommune beskjed om å anbefale fjerde vaksinedose av FHI. Anbefalingen gjelder folk over 75 år. Det må ha gått minst fire måneder siden forrige dose. Dersom du nylig har hatt koronasmitte må det ha gått minst tre uker siden du ble friskmeldt.

– Vi fikk beskjed om å sette i gang vaksineringen fra 1. juli. Fordi vi har vaksinedager fra tirsdag til torsdag, begynte vi vaksineringen på tirsdag denne uken. Da rakk vi å vaksinere ca. 115 mennesker, sier Einar Sagberg.

Smittevernoverlegen forteller at de også har begynt å vaksinere beboere på sykehjemmene i kommunen. Det gjør de fordi det har gått lengst tid siden denne gruppen fikk tredje dose.

– Nå ber vi de som er over 75 år om å bestille time til vaksinering. Det kan gjøres via telefon, men vi vil helst at man bestiller time direkte på kommunens hjemmesider.

Dersom du er over 75 år og det har gått minst fire måneder siden forrige dose, eller tre uker siden du ble friskmeldt fra koronasmitte, kan du bestille time her.

Du kan også bestille time til vaksinering på telefonnummer 32 04 40 00.