I finaleheatet som landets kulturkommune

Elvekultur: "Kunst elva rundt"
er et av arrangementene som er med i omdømmet av Drammen som kulturkommune.

Elvekultur: "Kunst elva rundt" er et av arrangementene som er med i omdømmet av Drammen som kulturkommune. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Drammen er i et eksklusivt finaleheat om å bli blir landets kulturkommune. Topp 3-pallen består for øvrig av Larvik og Sarpsborg.

DEL

– Mange har bidratt til at Drammen er med i finalerunden i kåringen av Norges kulturkommune, skriver ordfører Tore Opdal Hansen på sin Facebook-side.

I 2007 tapte Drammen kampen om å bli Norges kulturkommune på målstreken. Nå tolv år senere håper de kan gå helt til topps.

Fylkets kandidat

Det er fylkeslaget i NOKU som har valgt Drammen som Buskeruds kandidat.

– Et nøkkelord er frivillighet. Det er en stor grad av frivillig innsats som skaper en fantastisk bredde innen arrangementstilbud, i tillegg andre kulturelle fagmiljøer, blant annet innenfor lyd og lys, sa Høyres ordførerkandidat og kulturpolitiker Fredrik A. Haaning da det ble klart at Drammen var Buskerud kandidat for noen måneder siden.

Juryen til Norges kulturkommune juryen sier selv at de har vært på utkikk etter kommuner hvor kulturen er en naturlig del av forvaltningen, hvor kulturen er godt forankret hos politikerne og synlig i kulturplaner og generell planlegging gjennom en engasjert kulturpolitikk.

Alle de tre finalist-kommunene satser på kultur i ordets vide forstand, det er rom for mange kulturuttrykk, og juryen ønsker blant annet å trekke fram at kunsten er en tydelig del av finalistenes kulturliv, heter det.

Juryen: Målrettet utvikling

Om Drammen skriver juryen i sin begrunnelse: «Kommunen har gjennom en årrekke jobbet målrettet med å utvikle kommunen og dens omdømme. Dette har de gjort gjennom bevisst satsing på brubygging, byrom, samhold gjennom kultur og mangfold».

Det er Norsk Kulturforum som deler ut kulturkommuneprisen hvert annet år. Hvem som går til topps i år blir offentliggjort under den såkalte Arendalsuka 12. august.

Norsk Kulturforum ønsker gjennom prisen å synliggjøre godt lokalt kulturarbeid der hele befolkningen gis mulighet for meningsfull egenaktivitet og gode kulturopplevelser, i tråd med kulturlovens intensjoner.
 

Artikkeltags