Ventetiden er over og vi skal endelig ut av sofakroken og tilbake på Marienlyst stadion og andre arenaer. Strømsgodset spiller fotballkamper. Årets første hjemmekamp er søndag 10. april kl:18:00.

Hva er bedre enn lokal tilhørighet og stolthet til byen og klubben. Det å våkne på morgenen og kjenne vårluften sige inn gjennom soveromsvinduet vel vitende om at det endelig skal spilles fotballkamp på stadion igjen. Om du reiser på stadion med ungene, familien eller kameratgjengen, så skaper dere opplevelser sammen som du ikke får oppleve på en annen måte enn med ditt lokale lag.

Lidenskap, kameratskap, kjærlighet, opplevelser, adrenalinet, spenningen, tilhørigheten og samholdet er noe av det vi alle har savnet gjennom pandemien og vinteren. En plass du kan legge bort alt annet! Om vi kjemper om gull i cupen, en plass i eliteserien, medaljer eller europacupspill. Alle mulighetene er der. Stemningen og atmosfæren på stadion og i bybildet er du og jeg med på å skape.

Det er alltid en spenning rundt klubben som har eksistert siden 10 februar 1907.

Hvilke spillere blir årets favoritter? Hvilke unggutter slår igjennom? Hvilke spillere blir det lagt inn bud på? Får vi se Gulliksen herje på vingen mens Salvesen enkelt tar en Van Basten-kopi fra hjørnet i krysset? Får vi se og høre GodsetUnionen sette rekorder i tribuneshow og desibel?!

Gutta har gjennom vinteren malt nye bannere, sydd nye flagg og diktet nye sanger. Praten rundt klubben og tribunelivet står aldri stille. Nå er dagen her! Vi skal møte alle sammen igjen og ALLE har ett felles mål. Skape best mulig atmosfære og stemning på stadion så de blåkledde får den støtten de trenger og klubben hyllesten den fortjener.

Lukten av våren siger inn vinduet, det kribler i kroppen og kampdagmodusen settes inn. I mitt tilfelle betyr det opp og stå, spise frokost, og ta en spasertur så nerver og tanker kan roes litt rundt kveldens kamp. Det skal rigges på stadion, det skal organiseres på tribunene og vi skal møtes på pubene for litt godt drikke og en matbit. GodsetUnionen skal prestere best mulig, alltid. Det er målet hver eneste gang.

Endelig møtes vi igjen! Alle menneskene og samholdet. Praten går løst og fast om alt fra trenerteam og spillere til GodsetUnionens utfordringer på tribunen. «Vi synger den sangen for fort», «hvordan skal vi få med hele stadion i kveld» etc. Kampnervene og sangstemmene er smårustne, og vi varmer opp med allsang på pubene før vi tar til gatene. Der går vi samlet til stadion. Du kjenner lukten av Marienlyst i det vi nærmer oss, det er noe helt eget, og stemmebåndene er varme. Køene på stadion blir lengre - og det lover godt. I dag blir det kokeri! Marienlyst skal gynge!

Vi er inne på plassene og hyllesten til klubb og spillerne starter mens flaggene vaier for Strømsgodset fra Drammen. Den første låta synges alltid med ekstra lidenskap. «Det finnes kun ett lag for oss». Skjerfhavet på GodsetUnionen sin tribune er til å få frysninger av, før vi smeller til med resten av sang repertoaret. Det står 1-1 i det 90 minutt, legenden Vilsvik sender en pasning til Johan Hove som runder av en mann før han sender ballen til Gulliksen på kant. Drammenseren ser ut som Messi i det han parkerer tre mann til i forsvaret, før han lemper ballen inn på bakerste stolpe, der står Salvesen, han stanger inn 2-1.

Marienlyst eksploderer i jubelrus! Det klemmes, det hoppes, det sprettes, flagga vaier, skjerfa ruller og det danses disco på tribunene!

GODSET ER TILBAKE! FOR EN FØLELSE, FOR EN KLUBB, FOR ETT LAG! FOR EN BY!

Marienlyst er et sted motstanderne frykter! Og som vi elsker! Det kommer av spillere som kjemper som løver, en atmosfære som du og vi skaper, en vegg med supportere som sammen med spillere og klubb kriger om hver eneste seier. Vi frykter ingen!

GodsetUnionen har i år satt seg mål om 1200 medlemskap, noe som er 300 høyere enn fjoråret. Vi oppfordrer alle som heier på Godset til å støtte oss. Alle medlemskronene går til blant annet å sende billigere busser til bortekamper, tribune-show på arenaene, rekruttering av nye ildsjeler og utvikling av GodsetUnionen.

Alle mann til stadion. Leve Godset!

LES OGSÅ: