Drammen er i ferd med å bli en pensjonistby

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hva skal til for at jeg og andre unge vil velge å bli i Drammen og ikke flytte ut til andre byer? Jeg har noen tanker om akkurat det.

Drammen er i ferd med å bli en pensjonistby. Drammen er jo hovedsakelig en fin by, og det er flott å gå langs elven. Dessverre er ikke Drammen stedet jeg kommer til å bosette meg i om ti år, slik det ser ut i dag. Unge mennesker trekker gjerne til steder der det skjer noe, som for eksempel i Oslo og Trondheim. Det er rett og slett ikke nok liv i Drammen by.

Drammen kan gjøres til en enda større by. Holmen er en flott øy i Drammen som ligger mellom de to populære stedene Bragernes og Strømsø. Holmen kan bli det neste store! Det kunne blitt ett fint sentrum. Med kafeer og restauranter ved vannet og noen butikker.

Det verste som kan skje er at det blir lagt mange containere på Holmen, noe som myndighetene diskuterer. Det er på ingen måte noe fint å se på, og ikke noe beboerne har bruk for. Disse arealene bør brukes til ny byutvikling.

I en by skal det gjerne være litt liv, og bra steder til å sosialisere. I dag velger mange unge å heller dra til Oslo når de skal ut på byen fordi det er et mye bedre tilbud der. Er det noe Drammen mangler, så er det et utested med aldersgrense 18 år.

De to mest kjente utestedene i Drammen er «The Box» og «Z». Bare «The Box» har 18 års aldersgrense, mens «Z» har 18-årsgrense en sjelden gang i året. Det er jo fint at vi har én nattklubb i det hele tatt, men vi trenger noe større, noe mer.

Det er mange som foretrekker et sted man kan sette seg ned med gjengen og ha det gøy, på en roligere måte, mens andre foretrekker mer liv. Vi må lage en skikkelig alt-i-en løsning. Jeg tror at med et bedre tilbud på utested i Drammen, kommer flere unge fra Oslo og omegn til Drammen i helgen. Jeg tenker at det bør være et sted der man kan sette seg ned etter skolen på ukedagene, og et sted der man kan ha det morsomt i helgen. Her bør det være inntektsmuligheter.

En god idé er å ha tre avdelinger, fordelt på ulike aldersgrupper. Én avdeling for 18 til 25 år der 18-åringer kan føle seg trygge samtidig som de kan ha det gøy. Én avdeling for 20 til 35 åringene der det kan serveres høyere alkoholprosent fordi man er over 20 år, samtidig som man ikke trenger å henge med «oldisene». Én avdeling for 30+ fordi når man blir eldre har man ikke så lyst til å henge med «kidsa».

Jeg ser for meg en stor bygning med tre innganger, og vegger som skiller avdelingene fra hverandre. En av avdelingene kan være litt større enn de andre, der cafe kan være på dagen. Det bør være et sted der studenter kan ta seg en kopp kaffe eller smoothie, juice eller lignende. Stedet bør ha en form for sunnere mat med grei pris så vi studenter har råd til å spise ute noen ganger uten at det trenger å være McDonald’s.

Alle avdelingene bør ha sittegrupper med plass til rundt ti personer og det bør være en ladestasjon ved hvert bord.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags